BAKAN YARDIMCISI MÜNİR KARALOĞLU: ADANA’YA 9 BİN KONUT DAHA YAPACAĞIZ

Toplantıda, 6 Şubat depremleri sonrası Adana’da gerçekleştirilen çalışmalar değerlendirildi. Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, “Deprem o kadar büyük, yıkım o kadar büyük ki diğer şehirlerde, Adana sanki depremde çok az etkilenmiş gibi görünüyor. Öyle görünse de 8 bin 962 hak sahibimiz var Adana’da. Bir şehir için azımsanacak bir sayı değil. Bu da demek oluyor ki Adana’ya 9 bin konut daha yapılacak” dedi.

 

(HABER MERKEZİ)-İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ve Adana Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığındaki il koordinasyon toplantısı yapıldı. Toplantıda, 6 Şubat depremleri sonrası Adana’da gerçekleştirilen çalışmalar değerlendirildi.

İlgili yetkililerin katıldığı toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Köşger, 6 Şubat depremlerinin üzerinden geçen zaman içinde Devletimizin çok önemli tedbirler aldığını söyledi.

O zamandan bu yana çok önemli mesafeler katedildiğini aktaran Vali Köşger, “Bütün kurumlarımız bir koordinasyon ve iş birliği içinde yaraların sarılması için seferber olmuş vaziyette. Bugün de AFAD’dan sorumlu İçişleri Bakan Yardımcımızın teşrifleriyle ilimizdeki 6 Şubat depremleri ve küçük de olsa Kozan depremi sonrası oluşan sorunların giderilmesi noktasında yapılan çalışmaların geldiği noktayı gözden geçireceğiz. Koordinasyon gerektiren durumlar varsa Sayın Bakanımızın da talimatlarını alarak bundan sonraki çalışmaları da titizlikle gerçekleştireceğiz. Adana’da yerel yönetimler, özelleştirilmiş kurumlar da dahil olmak üzere tüm kurumlar tam bir uyum içinde üzerine düşen vazifeleri yapmaya çalışıyor. Hangi noktalarda desteğe ve koordinasyona ihtiyaç varsa hepsi gereken katkıyı sunuyor.” dedi.

6 Şubat depremlerinin insanlık tarihinin karada gördüğü en büyük deprem olduğunu dile getiren Bakan Yardımcısı Karaloğlu ise yaptığı konuşmada, “53 bin canımızı kaybettik. 150 bin vatandaşımız yaralandı. Adana’da vefat sayısı 688. Bu deprem sadece Adana’da olsaydı Adana için büyük bir depremdi. Deprem o kadar büyük, yıkım o kadar büyük ki diğer şehirlerde, Adana sanki depremde çok az etkilenmiş gibi görünüyor. Öyle görünse de 8 bin 962 hak sahibimiz var Adana’da. Bir şehir için azımsanacak bir sayı değil. Bu da demek oluyor ki 9 bin konut yapacağız Adana’da.” dedi.

Adana’da şimdiye kadar yeni bir koordinasyon toplantısı yapmanın nasip olmadığını belirten Bakan Yardımcısı Karaloğlu,  “Daha ağır koşulları olan illerimize sık sık gidiyoruz. Ben hafta sonu Diyarbakır ve Şanlıurfa’daydım. Dün Hatay’daydık arkadaşlarımızla. Bugün sabah Osmaniye’deydik. Şimdi Adana’dayız. Depremin üzerinden 1,5 yıl geçti. Artık insanlarımızı konutlarına ulaştırdığımız bir dönemdeyiz.” dedi.

Adana’da daha önce 2 bin 316 kura çekildiğini söyleyen Bakan Yardımcısı Karaloğlu, “Bunlardan bin 435 tanesinin anahtarı hazır. Adana’nın güzel tarafı hem anahtar tesliminde hem de oturma oranında Türkiye’nin en iyisi. Teslim ettiğimiz anahtarların yüzde 54’ü oturuyor. Bunu arttırmamız lazım. Altyapı ve bölgeyle ilgili başka sorunlar varsa çözelim. Bu saatten sonra dağıttığımız evlerdeki akşam ışık sayısı ne kadar çok artıyorsa o kadar mutluyuz. Bizim de bu seyahatlerimizin esas maksadı o. Bitirdik, teslim ettik, vatandaşımız oturuyor mu oturuyorsa bir sorunu var mı bunları inceliyoruz. Altyapıda, içme suyunda, kanalizasyonda, elektrikte, doğalgazda, yolda bir sorunu var mı bunları yerinde görelim istiyoruz. Bunun dışında konutlarda sosyal donatı sorunu var. Okul, cami, market gibi sorunları ne kadar hızlı çözersek vatandaşımızın taşınmasını da o kadar teşvik etmiş olacağız. İnşallah bugün buradaki incelemelerimizi bitirip bizlere düşen görevleri yerine getireceğiz.” dedi.

Şu anda dünyanın en büyük iyileştirme operasyonunu yaptıklarını ifade eden Bakan Yardımcısı Karaloğlu, bunda başta Sayın Cumhurbaşkanımız, tüm bakanlarımız, bütün kamu kurumlarımızın her birinin ayrı ayrı emeği olduğunu dile getirdi ve AFAD olarak kendilerinin genel koordinasyonu sağlayan bir kuruluşuz olduklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından toplantı sunumlarla devam etti.

Detaylı değerlendirmelerin yapıldığı toplantının ardından İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Münir Karaloğlu ve Vali Sayın Yavuz Selim Köşger beraberindekilerle birlikte Sarıçam ilçemiz Göztepe Mahallesi afet konutları, Seyhan ilçemiz Karakuyu kalıcı konut sahası ile Şambayadı TOKİ Konutlarında vatandaşlarımıza hizmet veren Tarım Kredi Kooperatif Marketi’nde incelemelerde bulundular.

İncelemelerin ardından da Şambayadı TOKi konutlarındaki evlerine yerleşen Çakmak ailesine konuk olan İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Münir Karaloğlu ve ValiSayın Yavuz Selim Köşger, misafirperverlikleri için aile üyelerine teşekkür etti.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor