Balkan Türkleri ve Adanalı aşure hayrında buluştu

(HABER MERKEZİ)-Adana BalkanTürkleriDerneği, her yıl olduğu gibi bu yıl 32. Geleneksel olarak Muharrem ayında düzenlediği aşure hayrı geleneğini değiştirmedi. Aşurenin çok farklı şeylerin bir araya geldiğinde güzelliklerin ortaya çıkabileceğini gösteren bir lezzet olduğunu ifade eden Başkan Aziz Sağıroğlu, “Aşure, kardeşliktir, sevgidir, birlik ve beraberliktir” dedi.
Adana BalkanTürkleri Derneği, Muharrem ayı nedeniyle 22.Geleneksel Aşure hayrı geleneğini bu yıl da devam ettirdi. Adana Balkan Türkleri Derneğinin Merkezinde 11 Ağustos Perşembe Günü gerçekleşen Programa
Adana Mv.Orhan Sümer, Adana Mv. Ayhan Barut, Adana Büyükşehir Belesiyesi Başkan V. Recai Mercimek, Yüreğir Belediyesi Başkanı Sn.Fatih Mehmet Kocaispir, Çukurova Belediye Başkanı Sn.Soner Çetin, Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Sn.Dr.Özgür Kara, CHP Adana Balkan Masası Temsilcisi Sn.Mehmet Alper, Adana Kardeş Kültür Dernekleri Platformu Üyesi Dernekler, CHP Adana İl Başkanı Sn.Mehmet Çelebi, Çukurova İlçe Başkanı Sn.Av.Remzi Ümit Atay, Yüreğir İlçe Başkanı Sn.Bülent Öğrü, CHP Emek Büroları Başkanı Sn.Nejat Altınok, Ak Parti Adana İl Başkan V. Sn.Salih Sarı, Yüreğir İlçe Başkanı Sn.Necip Fazıl Cengil, MHP Adana İl Başkan V.Hüseyin Yurdusevimli, İYİ Parti Adana İl Başkan V. Ercan Atalay, Yüreğir İlçe Başkanı Sn.Enis Akyürek, DEVA Partisi Adana İl Başkanı Sn.Sadullah Kısacık, Yüreğir İlçe Başkanı Sn.Hamza Milli, Memleket Partisi İl Kurucu Başkanı Sn.Celal Güven, Harp Malulu Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Sn Mehmet Ali Bakır, Ceyhan Şehit Aileleri Derneği Başkanı Sn.Ayşe Muhacir, Adana Kayserililer Derneği Başkanı Sn.Uğur Büyükkantarcı, Adana Balkan Boşnak Türkleri Derneği Başkanı Sn.Züleyha Özbek, Ceyhan Balkan Türkleri Derneği Başkanımız Sn.Erdoğan Doğan, İmamoğlu Balkan Türkleri Derneği Başkanı Sn.Ruhşen Reisoglu, Yumurtalık Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Sn.Volkan Tarık Çay, Çukurova Balkan Türkleri Derneği Başkanı Sn.Hayrettin Temel, Kuvai Milliye Mücahitler Derneği Genel Başkan V. Murat Öztanrıöver, Türkistanlılar Derneği Başkanımız Osman Beg, Adana Emekliler Derneği Başkanı Sn. Ali Vuranay, Sarıçam Yardımlaşma Derneği Başkanı Sn.Fehmi Kekilli, Tüm Adana Muhtarlar Derneği Başkanımız Sn.Ata Ürün ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, binlerce Adanalı aşure hayrında buluştu. Başkan Aziz Sağıroğlu ve beraberindekiler vatandaşlara aşure ikramında bulundu.
Başkan Aziz Sağıroğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bir kez daha Muharrem ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ayrıca Derneğimizin Aşure etkinliğine Maddi Manevi Desteklerini esirgemeyen ama şuanda aramıza mazeretinden dolayı katılamayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn.Zeydan KARALAR’a Teşekkür ederim dedi.
“Bu değerleri geleceğe taşımak için gayret sarf ediyoruz”
Aşurenin Muharrem ayının güzelliği ve geçmişten bugüne kadar gelen bir değer olduğunu kaydeden Başkan Aziz Sağıroğlu, şunları kaydetti: “Muharrem ayında hemen hemen her evde aşure yapılır ve Adana Balkan Türkleri Derneği olarak 32. Geleneksel hale getirdiğimiz aşure hayrımızı yapmak için buradayız. Hemşehrilerimizin çok yoğun bir ilgisi var yaklaşık 2000 kişilik bir katılım sağlandı, herkese çok teşekkür ediyorum. Aşure kardeşliktir, sevgidir, birlik ve beraberliktir. Aslında aşure, çok farklı şeyler bir araya geldiğinde güzelliklerin ortaya çıkabileceğini gösteren bir lezzettir. Allah’ım bize böyle bir güzelliği lütfetmiş. Biz de bugüne kadar gelen bu değerleri geleceğe taşımak için gayret sarf ediyoruz. Vatandaşlarımızla gönül gönüle bu değerimizi yaşayarak kardeşlik ufkunu en geniş şekilde oluşturuyoruz.”
“Kardeşçe, birlik ve beraberlik içinde yürümeye devam ediyoruz”
Herkesin farklı düşünceleri olabileceğini, ancak aynı aşureye katılan malzemeler gibi bir yere gelindiğinde güzel tatların ortaya çıkabileceğini, bu nedenle aşureyi çok önemsediklerini vurgulayan Başkan Aziz Sağıroğlu, “Bu değerlerimizi zayıflatmadan geleceğe taşımak gerekiyor. Çok şükür bugüne kadar yaptık yapmaya da devam edeceğiz” dedi. Muharrem ayının hicri yılbaşı olduğuna dikkati çeken Başkan Aziz Sağıroğlu, “Bu güzellikleri yaşatmak için elbirliği ile yürümemiz, koşmamız gerekiyor. Muharrem ayı dendiğinde, aşure dendiğinde bu değerlerimizi hatırlamamız gerekiyor. Ben tüm Balkan Türk’ü Hemşehrimize ve Adana Protokolüne göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Bizlerle beraber gönül gönüle oldular, bugüne kadar birlikte yürüdük. Biz de onları çok seviyoruz. Kardeşçe, birlik ve beraberlik içinde yürümeye devam ediyoruz. Adanamızda Derneğimizde güzellikler olmaya devam etsin istiyoruz. İnşallah yarınımız bugünden daha güzel olsun” dedi.