BARIŞ DİLİ, KARALAR VE FATİH KOCAİSPİR

Geride bıraktığımız hafta, çok güzel bir gelişme oldu. Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir, aldı yanına bütün bürokratlarını Anakent Belediyesi’ne gitti.. Anakent Belediye Başkanı Zeydan Karalar da tüm bürokratları ile gelen konukları karşıladı..

Her iki belediyenin bürokratları hizmette birlik için görüşmeler yaptılar ve bu görüşmelerin sürekliliği dileğinde bulundular..

Kocaispir, toplantıda “Yüreğir’de, Adana’da ortaya konulabilecek her türlü güzel işin yanındayız. Adana’da bir fark meydana getirmek istiyoruz. Adana’nın birliğe, beraberliğe, barış diline ihtiyacı olduğunu müteakip defalar söylüyoruz. Dolayısıyla artık gerçek gündemi, Adana’nın sorunlarını konuşmanın zamanı geldi diye düşünüyoruz. İnşallah artık Adana’da Yüreğir ve Büyükşehir olarak birlikte güzel hizmetler yaparız. Yüreğir’in gerçekten çok hizmete ihtiyacı var. Yüreğir bildiğiniz gibi gelir seviyesi en düşük ilçemiz. Umarım el birliğiyle bu sorunları aşma noktasında işbirliği yaparız, beraber oluruz. Bize gösterdikleri yakınlıktan dolayı başkanımıza ve ekibine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Başkan Zeydan Karalar da toplantının, Yüreğir, Adana ve belediyeler arasındaki ilişki açısından son derece önemli olduğunu belirterek, “Büyükşehir Belediyesi ilçelerle, ilçeler büyükşehirle birlikte çalışmak, dayanışma yapmak durumunda. Birlikte yapılacak her iş Adana ve memleketimiz için olumlu sonuçlar doğuracaktır. Ben de Fatih Başkan’ın dediği gibi Yüreğir’in geri kaldığını, daha fazla hizmet alması gerektiğini söylemeliyim. Geçmiş belediye başkanları üzerlerine düşeni yaptılar ama diğer ilçelerle mesafeyi kapatmak açısından Yüreğir’in sorunlarına biraz daha fazla eğilinmesi gerektiğini kendisi de ben de biliyoruz. Bu toplantımızda bu amaçla yapılan bir toplantı. Umarım bu dönemde Yüreğir biraz daha fazla hizmet alıp, mesafeyi kapatacak. Birlikteliğimizin bütün belediyelere örnek olmasını temenni ediyorum. Sadece Adana’nın değil, bütün Türkiye’nin barış diline ihtiyacı var. Birlikten kuvvet doğar. Bu işin faydalı sonuçları olacaktır” diye konuştu.

Evet.. Türkiye”nin barış diline çok, ama pek çok ihtiyaç duyduğu bir dönemi yaşıyoruz..

İsteriz ki, bu barış dili belediyelerden, Adana’dan başlar, Türkiye geneline yansır..

Mesela, Ankara, İstanbul gibi metropol kentlerde.. Neden hizmette anlaşma yok.. Muhalefette çoğunluğu elde eden meclis üyeleri, neden memleket hayrına olan kararlara, sırf muhalif oldukları için red oyu veriyor?

Ankara, İstanbul halkını kendi siyasi amaçları nedeniyle neden hizmetten  mahrum ediyor?

Adana öyle değil mi? Meclis çoğunluğu muhalefette, Belediye Başkanı’nın her kararına hayır demekten çekinmiyorlar, “Hayırlı hizmette hayır olmaz” demiyorlar, HAYIR eller kalkıyor, nedensin, niçinsiz!..

O nedenle diyoruz ki, Yüreğir Belediye Başkanı AKP’li, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li .. Türk siyaset hayatında örnek alınacak “hizmette siyaset olmaz” anlayışını uyguladılar ve alkışlanacak bir karar aldılar..

Ya muhalif Belediye Meclis üyeleri!..

Evet.. Siz bu karara uyacak mısınız?

Bilinmesi gereken şu;

HİZMETTE SİYASET OLMAZ

Halk sizi siyaset yapmanız, siyaset için gerekirse olumlu şeylere de red oyu vermeniz için seçmedi.. Sizin göreviniz, kente ve kent halkına hizmet vermektir ve gereğini yapmaktır.. Aksi durum, İHANETTİR.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor