Baro Başkanı Av.Küçük, Adanalılarla buluştu

HABER: Eylem USNEKER

ADANA (BÖLGE)-Çukurova Tüyap Kitap Fuarında Derleniş Yayınları tarafından Akdeniz Salonu’nda yapılan “Cumhuriyet Hukukundan, OHAL KHK Rejimine…” konulu söyleşiye Baro Başkanı Av. Veli Küçük ile Ankara Barosu mensubu Av. Doğan Erkan konuşmacı olarak katıldı.

Oturumun yöneticiliğini ise Ayşe Küçükosmanoğlu yaptı.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, konuşmasında “Ülkemizde ne yazık ki, 97 yıllık Cumhuriyet kazanımlarının ürünü tüm demokratik haklar ve özgürlükler tek tek ortadan kaldırılmaktadır.” dedi.

HSK’nin yapısı değiştirilmediği takdirde adına yargı reformu denilecek düzenlemenin yapılamayacağını, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığından bahsedilemeyeceğini ifade etti.

Konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Hâlâ bu ülkenin aydınları, akademisyenleri, insan hakları savunucuları, sorunlara duyarlı yurttaşları, düşüncelerini açıkladıkları için soruşturmalara uğramakta, haklarında davalar açılmakta, hatta hayatlarının bir bölümünü hapishanelerde geçirmek zorunda kalmaktadır. Düşüncelerinizi açıklamaktan ve hukuki haklarınızı korumaktan çekinmemeliyiz.

Türkiye’nin daha demokratik bir ülke olması yolunda toplumumuza ve yurttaşlarımıza önemli rol düşmektedir.”

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, “Demokrasi kültürümüzün gelişmemesinde ve insani kaynakların doğru kullanılmamasında darbelerin rolü büyüktür. Darbeler Ülkemizden, demokrasimizden, yurttaşlarımızdan, zenginliklerimizden çok şey alıp, götürmüştür.

Darbe girişiminin bastırılmasına rağmen 20 Temmuz 2016 günü OHAL ilan edilerek, OHAL ve KHK rejimine geçilmesi ile hak ve özgürlükler tamamen askıya alınmıştır. OHAL süreci bir karşı darbe sürecine döndü ve bugün için sivil dikta rejimi anlayışını ortaya koyan birçok hukuksuzluğu hep birlikte yaşamaktayız. Terörle mücadele kapsamında olması gereken KHK´lar genel anlamıyla hak ve özgürlükleri, hukuk devleti ilkesini yerle bir etmiştir. Halk iradesinin tecelli ettiği TBMM´nin saf dışı bırakılmıştır, her şeyin tek adam iradesine teslim edildiği karanlık günler yaşıyoruz.”

“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNDE 180 ÜLKE ARASINDA 157. SIRADAYIZ”

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, “Türkiye 180 ülke arasında 157. sırada yer almaktadır. Endeksin analizi ve ortaya çıkan bu tablo “tek adam” anlayışının yükseldiği ve medyaya saldırıların sıradanlaştığı bir dünyanın yansımasıdır.

Ülkemizde 150 yi aşkın gazeteci ve medya çalışanın cezaevinde olduğu ve özellikle demokrasilerde özgürlüklerin baskı altına alındığı bir dönemdeyiz. Maalesef farklı düşünceleri engelleme adına korku imparatorluğu oluşturuldu.”

Soru-cevap bölümün ardından söyleşi sona erdi.

Ardından Av. Doğan Erkan son yayınlanan  “OHAL KHK Rejiminin Eleştirisi ve OHAL ile Kalıcı Olarak Dönüşen Ceza Hukuku Rejimi” adlı kitabını Baro Başkanı Av. Veli Küçük ve Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi kızı Azra Küçük için imzaladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor