Barut, “Erdoğan isteyince komisyonu toplantıya çağırıyorlar”

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu’nun kurulduktan 6 ay sonra ilk kez Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan imzalı Meclis Başkanlığına gönderilen talep nedeniyle toplanacak olmasına tepki gösterdi.

Ayhan Barut, “Komisyona gelen 77 tekliften neden sadece 2 tanesi görüşülüyor? 6 aydır komisyon başkanı neden komisyona gelen diğer teklifleri görüşmek üzere toplantı yapmadı? Meclis iradesinin üstünde oluşan bir vesayeti reddediyoruz” dedi.

ADANA (BÖLGE) – CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu’nun kurulduktan 6 ay sonra ilk kez Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan imzalı Meclis Başkanlığına gönderilen talep nedeniyle toplanacak olmasına tepki gösterdi. Barut, “Komisyona gelen 77 tekliften neden sadece 2 tanesi görüşülüyor? 6 aydır komisyon başkanı neden komisyona gelen diğer teklifleri görüşmek üzere toplantı yapmadı? Meclis iradesinin üstünde oluşan bir vesayeti reddediyoruz” dedi.

‘DOĞRU BULMUYORUM’

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nun 16 Temmuz 2018 tarihinde oluşturduğunu ve 26 milletvekilinin üye olarak seçildiğini anımsatan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, bugüne dek komisyonun hiç toplanmadığını söyledi. Komisyonun kurulduktan 6 ay sonra ilk kez Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan imzalı Meclis Başkanlığına gönderilen talep nedeniyle 6 Şubat’ta toplantıya çağrıldığını aktaran Barut, şöyle devam etti:

“27’nci dönem milletvekilleri olarak ülkemizin değişik illerinden seçilerek Yüce Gazi Meclis’e geldik. 7 Temmuz 2018 günü milletimizin huzurunda ettiğimiz yemin ile göreve başladık. 16 Temmuz 2018 günü yapılan oylamalar ile TBMM ihtisas komisyonları oluştu. Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi olarak 26 milletvekili seçildik. İhtisas komisyonları bir kanun teklifinin kanunlaşmadan önce havale edildiği ilgili komisyonca görüşülerek olgunlaştırılması, ortak aklın kullanılması için oluşturulmuşlardır. Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu oluştuğu tarihten günümüze kadar yaklaşık altı ay geçti. TBMM Başkanı tarafından bu gün itibariyle komisyonumuza 29‘i Esas komisyon olarak, 48’i da Tali komisyon olarak toplam 77 adet teklif ve kanun hükmünde kararname görüşülmesi için gönderilmiştir. Gönderilen bu teklifleri görüşmek için komisyon başkanı bir kez dahi komisyonu toplamamıştır. 6 aydır toplantı yapmayan komisyon üyeleri üzülerek ifade etmeliyim ki; birbirini dahi tanımamaktadır. Aynı şekilde komisyon üyelerini ne bakan ne de bakanlık yetkilileri tanımaktadır. Komisyon başkanının bu tutum ve tasarrufu Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın TBMM Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Binali Yıldırım’a göndermiş olduğu talimat ile son bulmaktadır. Bu uygulamayı asla doğru bulmuyorum.”

“ERDOĞAN İSTEYİNCE NEDEN TOPLANILIYOR?”

Komisyonun temel görevinin kendisine havale edilen işleri görüşmek olduğunu hatırlatan ve komisyonun bu görevini bugüne kadar neden yerine getirmediğini sorgulayan Barut, “Neden sadece Erdoğan’ın istediği tekliflerin görüşülmesi için toplanılıyor, diğer milletvekilleri tarafından çiftçinin, üreticinin sorunlarının çözümü için verilen teklifler neden görüşülmüyor, bu sorularımıza hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım’dan hem de Komisyon Başkanı’ndan yanıt bekliyoruz” diye konuştu. 

“TARIMA TEK BAŞINA BİR KİŞİ YÖN VEREMEZ”

Tarımın stratejik bir sektör olduğuna dikkat çeken Barut, şunları kaydetti;”İnsanı doyuran ve barındıran tarım sektörü ne bir siyasi partinin tek başına ne de bir kişinin tek başına yön verebileceği bir alan değildir. Ülke tarımımızın uzunca bir süredir zorda olduğu ve her geçen gün daha çok dışa bağımlı hale getirildiği bir süreci yaşamaktayız. Bu politikalar çiftçilerimizi, üreticilerimizi büyük zarara ve mağduriyete uğratmaktadır.  Sorunlara çözüm üretmek için seçilmiş bizler tarım sektörünün içinde bulunduğu sorun ve sıkıntılara sessiz ve duyarsız kalamayız. Tarıma ilişkin alınan kararlar uygulanan politikalar ulusal bir sahiplenmeyle, kucaklayıcı bir şekilde, sektörün ihtiyaçlarına göre ele alınmalıdır. Tarıma dair tüm tasarruflar öncelikle ülkemiz çiftçisinin, köylüsünün, üreticisinin ve tüketicisinin çıkarları gözetilerek yapılmalıdır.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor