BAŞBAKANA KÜFREN ADAMIN ENCAMIDIR!

14 Ekim 1979 aranın ardından Ecevit/CHP Hükûmeti istifa etieni hükûmeti Süleyman Demirel kurdu.

Antalya’nın Manavgat ilçesinden bir kişi kahvehanede Sülayman Demirel’e sövüp saymış. Demirel Başbakan olduğu için savcı yeniden soruşturma başlatmış, adamı içeriye attırmış.

Olağan toplantılardan birinde Demirel, Yaşar Topçu’ya “Önemli bir şey var mı?” diye sordu. Topçu da “Önemli bir şey değil ama sadece bilgi arz etmek istiyorum. Antalya’nın Manavgat ilçesinden biri kahvehanede size hakarette bulunmuş. Galiz sözler sarfetmiş. Vatandaşı tutuklamışlar. Mahkemeye çıkarmak için sizin şikâyetçi olmanız gerekiyor.” dedi..

KANTARIN TOPUZU

Demirel, Topçu’ya dönerek, “Bu hakim ve savcı arkadaşlar bazen kantarın topuzunu kaçırıyorlar. Vatanmdaş durup dururken niye küfretsin? Demek ki canını yakmışız. Antalya ‘ya o ilçeye git ve adamı hapishaneden çıkar. Tahliye et gel. Sevaba girersin.” dedi.

Yaşar Topçu Manavgat’a gitti. Demirel’in avukatı olarak Asliye Ceza Hâkimine “Sanığın tahliyesini talep ediyoruz. Müvekkilim Başbakan Demirel bana, bir vatandaş sebepsiz Başbakanına sövmez. Biz kim bilir adamı nasıl bunalttık ki küfretti..” dedi.

Hâkim şaşırıp duruşmaya ara verdi. Savcı ile birlikte

Topçu’yu görüşmeye davet etti.

Hâkim, “Demirel nasıl bir adam?.. Gazeteler tam tersini yazıyor. Bu kadar hoşgörülü, geniş gönüllü insanı biz ne kadar yanlış tanımışız.” Dedi.

Duruşmaya yeniden girildi. Hâkim sanığın tahliyesine karar verdi. Sanığa da “Demirel yok ama avukatı var, Seni idamı gerçekleştirmek için ta Ankara’dan geldi.. ellerini öp…” dedi.

Sanık “Hâkim Bey, beni tahliye için avukatını gönderen bir Başbakan’a dilim kopsaydı da böylesi hakaret etmeseydim. Elini ne kelime, ayağını öpeceğim.” diyerek pişmanlığını ifade etti.

Hikâyeyi o tarihlerde Demirel’in Avukatı olan Yaşar Topçu kaleme almış.

Ah be Çoban Sülo..

Zaman geçtikçe anlıyoruz senin kıymetini..

Nasıl da ağır eleştirirdik…

O gün GİRGİR ve ÇARŞAF Dergileri vardı.. Nasıl karikatürler çizerlerdi.. Demirel’e giydirilen kadın mayoları halâ akıllardadır. 1970’li yılların başındaydı.. Demirel’in “Biz cumhuriyet çocuğuz” sözü gündemdeydi.

HOŞGÖRÜLÜ YILLAR

O yıllarda politik tiyatro oyunlar çok gözdeydi.. Özellikle Muammer Karaca ve Nejat Uygur’un oynadığı tiyatrolar dolup taşardı. “Demirel’e söylerim” yıllarca oynandı. Demirel oyunu en ön sırada kahkahalarla izledi.

En az 60-70 yıl öncesinden söz ediyorum…

O yıllarda hoşgörü vardı…

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor