BAŞIBOŞ KÖPEKLER HALKI TEDİRGİN EDİYOR

Son zamanlarda Yüreğir ve Sarıçam ilçelerinin çoğu mahallerinden başıboş dolaşan köpek sayısında gözle görülür artış yaşandı.

Mahallelerin aralarına doğru ilerlendiğinde insanların karşılarına çıkan ve yollarını kesen başıboş köpekler, çoğu zamanda insanlara saldırarak büyük korku ve panik yaşamalarına neden oluyor.

Başıboş köpeklerin sayısındaki artış halkın korkulu rüyası olmuş durumda. Toplu halde gezen ve bazı durumlarda insanlara saldırmaya çalışan bu köpekler için gerekli önlemlerin alınması ve insanların can güvenliklerinin korunması açısından büyük önem taşıyor.

Özellikle gece geç saatlerde işlerinden evlerine dönen vatandaşların korku kaynağı haline gelen başıboş köpekler, gündüz vakti de yolda yürüyen ya da duraklarda otobüs bekleyen kişileri de korkutmaya devam ediyor.

Gece geç saatte işten çıktıktan sonra evlerine dönerken sokak köpeklerinin kendilerine saldırmasından çok korktuklarını ifade eden vatandaşlar ise sokak köpeklerinin uzaklaştırılmasını ve evlerine giderken korkmadan gitmek istediklerini belirterek sokaklarda başıboş dolaşan ve insanlara saldırmaya çalışan köpekler konusunda yetkililerin harekete geçerek onların da daha sağlıklı ve güvenli yaşamaları adına barınaklara alınmalarını  istiyorlar.

Sadece sokak köpekleri kedi sayılarında da son zamanlarda ciddi bir artış yaşanıyor. Aç kalan ve yiyecek bulamayan kediler de yiyecek bulmak adına evlerin balkonlarına ve zemine yakın yerlerde oturanların evlerine girmeye çalışıyorlar. Haliyle bu durumda da insanlarda korku ve paniğe neden oluyor.

Bu konuda yetkililerin harekete geçmesi gerekiyor. Çünkü gerçekten sokaklarda yaşayan başıboş hayvan sayılarında son dönemde ciddi artışlar yaşanıyor.

Vatandaşlar kendi imkanları onları beslemeye çalışıyor ancak saldırgan olanlar insanları korkutuyor.

Burada önemli olan hayvanlara herhangi bir zarar verilmeden gerekli önlemlerin alınması gerektiğidir. Yerel yönetimler sadece insanlara hizmet için göreve gelmemiştir.

Sokak canlıları için hizmet de önemli hizmetler arasında yer almaktadır. Adana’nın da bu konuda çok eksikleri olduğu maalesef ki biliniyor.

Barınakların sayısının yetersiz olduğu ve barınakların şartlarının çok kötü olduğunu her seferinde dile getiriyoruz. Sadece sokağa çıkma yasaklarının olduğu günlerde birkaç köpeğe mama verip fotoğraflarını servis ettirince hayvan sever olmuyorsunuz.

Gerçekten sokak canlıları için hizmet yapılacaksa en yerinde hizmet barınakların sayılarının arttırılması ve yaşam koşullarının olması gereken seviyelere çıkarılmasıdır. Bu konuda üzerine sorumluluk düşen herkesi göreve çağırıyoruz.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor