BAŞKAN ALİ DEMİRÇALI’DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, Cumhuriyet’in kuruluşunun 102. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutladıklarını belirtti.
Başkan Demirçalı mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık tutkusunun, özgürlük sevdasının ve çağdaşlaşma iradesinin en güçlü ifadesidir. 29 Ekim 1923’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde ilan edilen Cumhuriyet, bizlere yalnızca bir yönetim biçimi değil; aynı zamanda özgür düşüncenin, eşit yurttaşlığın ve demokrasi inancının mirasını bırakmıştır.
Bizler, bu değerli mirası korumak, gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmakla sorumluyuz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da halkın iradesini, adaleti, liyakati ve halkçı belediyeciliği esas almaya devam edeceğiz. Yüreğir’i, Cumhuriyet’in aydınlık değerleriyle büyütmek en büyük hedefimizdir.”
Başkan Demirçalı, mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak tüm Yüreğir halkını Cumhuriyet coşkusuna ortak olmaya davet etti:
“Cumhuriyet Bayramı, geçmişimizle gurur duyduğumuz, geleceğe umutla baktığımız en anlamlı günlerden biridir. Bu vesileyle başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.
Tüm hemşehrilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Cumhuriyetimizin 102. yılı kutlu olsun.” (BÜLTEN)
