BAŞKAN BEKİR NENNİOĞLU, Ç.Ü.’NDE ÖDENMEYEN NÖBET PARALARINI SORDU

(HABER MERKEZİ)-Memur-Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Başhekimliği önünde basın açıklaması yaparak yıllardır süre gelen nöbet parası ödenmemesi sorununu sordu.

Bekir Nennioğlu, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;

“Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde yıllardır süregelen nöbet parası ödenmemesi sorunu, artık kabul edilemez bir boyuta ulaşmıştır. Son dönemde hastane yönetimi, mali sıkıntıları gerekçe göstererek performans ödemelerinin yapılamayacağını açıklamıştır. Ancak burada göz ardı edilmemesi gereken en temel husus, çalışanlarımızın emeğinin karşılığını almasıdır. Hiçbir idareci, ekonomik zorlukları bahane ederek çalışanın hak ettiği nöbet parasını ödememe hakkına sahip değildir.
Mali hesapların yapılması ve bütçe yönetimi idarenin sorumluluğundadır. Bu konuda yaşanan aksaklıklar, çalışanların emeklerinin karşılıksız kalmasına neden olamaz. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun Ek 33. maddesi çok açıktır: Ameliyathane, yoğun bakım, acil servis ve diyaliz gibi kritik birimlerde tutulan nöbetler %50 artırımlı olarak ödenmelidir. Ancak Balcalı Hastanesi’nde bu yasa maddesi yıllardır ihmal edilmekte ve çalışanların hak ettikleri nöbet paraları ödenmemektedir.
Şuan 300 saat nöbet ücreti alacağı olan hemşire vardır. Bunlar arttırımı % 50 ile beraber 450 saat nöbet alacağı vardır.
On yılı aşkın süredir devam eden bu haksızlık artık son bulmalıdır. Balcalı Hastanesi çalışanları adeta üvey evlat muamelesi görmektedir. Sağlık-Sen olarak bu adaletsizliğin karşısında duracağız ve çalışanlarımızın haklarını sonuna kadar savunacağız. Çalışanların emeği hiçbir gerekçeyle karşılıksız bırakılamaz. Balcalı Hastanesi’nde çalışanların hak ettiği nöbet paraları acilen ödenmeli, idare bu soruna derhal çözüm üretmelidir.
Mali krizden çıkış için Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere tüm yetkili kurumların bu duruma müdahale etmesi gerekmektedir. Adanalı hemşehrilerimizden, Balcalı Hastanesi gibi güzide bir bilim ve sağlık yuvasına destek olmalarını talep ediyoruz. Özellikle şehrimizin zengin kesiminin, hastaneye sahip çıkarak katkı sunması büyük önem taşımaktadır.
Göreve yeni başlayan Sayın Rektörümüzün bu sorunlara çözüm getireceğine olan inancımız tamdır. Kendisi, üniversite ve hastane yönetiminde yeni bir dönemin başladığının işaretlerini vermiştir. Bu sürecin daha adil, şeffaf ve çalışanların haklarını gözeten bir şekilde ilerleyeceğine dair güvenimiz tamdır.
Ayrıca bu konu, hastane başhekimine iletilmiş ve mali sorunlar dile getirilmiştir. Biz de çalışanların haklarını alması için her türlü yardımı ve çalışmayı yapacağımızı bildirdik.
Sağlık-Sen olarak, yetkili sendika olduğumuz tüm sağlık kuruluşlarında bu tarz hak kayıplarının yaşanmasına müsade etmedik.
Sağlık-sen olarak bu sorunların çözüleceğini ve çalışanlarımızın haklarını eksiksiz şekilde alacaklarını temin ediyoruz. Hak, hukuk ve adaletin savunucusu olarak çalışanlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.
Bu konu ile alakalı mağdur olan bir üyemiz bugün Başhekimliğe dilekçe verecek nöbet ücreti alacaklarını talep edecektir. Ödeme yapılmaz ise; avukat ve mahkeme masrafları tarafımızca ödenerek emsal olması için dava açılacaktır.
Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde görev yapan hemşire arkadaşlarımız nöbet ücretlerini alıncaya kadar eylemlerimiz ve açıklamalarımız devam edecektir. Bundan böyle her ayın ilk haftası  nöbet ücretleri konusunda basın açıklaması yapılıp taraflar bilgilendirilecektir.” Dedi.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor