Başkan Can; “Bölge ticareti Konteyner Limanı ile ivme kazanacak” dedi

(HABER MERKEZİ)-Ceyhan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Can, Bölgeyi sanayi ve ticaret alanında çok daha güçlü bir konuma getirecek olan Adana-Ceyhan-Yumurtalık (Doğu Akdeniz) Ana Konteynır Limanı’nın, hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. Başkan Can, konteyner limanlarının uluslararası ticaretin en önemli unsurlarından birisi olduğunu belirterek, bu yatırımın bölgemize kazandırılmasının önemine vurgu yaptı.

İhracat ve ithalatta limanlardaki tıkanmaya dikkati çekerek, bu limanın ülke ve bölge ticareti için acil bir ihtiyaç olduğunu belirten Can, şunları kaydetti:

“Sadece Ceyhan’ın ya da Yumurtalık’ın değil Adana’nın dahi geleceğini inşa eden bu büyük adımla, ticaret ve ekonomide yeni bir döneme giriyoruz.

Yıllardır yapılması için mücadelesini verdiğimiz ve hayalini kurduğumuz Ceyhan’ımızı dünya ticaretinde ve uluslararası ulaştırma koridorlarında öne çıkaracak Türkiye’nin en büyük liman projelerinden biri olan bu yatırımla, Ceyhan’ın ve bölgemizin stratejik önemi daha da artacak, ticari potansiyelimiz maksimum düzeye ulaşacak. Basra Körfezi’nin Irak ve Türkiye üzerinden Akdeniz’e bağlanmasının yanı sıra, doğu-batı, güney-kuzey koridorlarında demir ve kara yollarından taşınan yüklerin Akdeniz’e Türkiye üzerinden geçmesine olanak sağlanacak.

Türkiye’nin tüm limanlarının kurulu kapasitesinin tamamını karşılayacak olan Adana-Ceyhan-Yumurtalık (Doğu Akdeniz) Ana Konteyner Limanı, Ceyhan’ımızın ve bölgemizin ticari potansiyelini maksimum düzeyde değerlendiren stratejik bir aktör olacaktır. Ayrıca, bu proje ile ithalat ve ihracatta bekleme süreleri önemli ölçüde azalacak ve süreçler daha hızlanacaktır. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde bu limanlar hem ticareti kolaylaştırmakta hem de zaman ve maliyetten ciddi tasarruf sağlamaktadır. Örneğin bizler, bize en yakın olan Mersin ya da İskenderun Limanı kanalıyla ihracat ya da ithalat yaparken en büyük sorunumuz gemilerin açıkta beklenme süresinin uzunluğu. Bu yönden bakıldığında Ceyhan’ımıza kazandırılan bu yatırım çok büyük öneme sahiptir.”
CTO Yönetim Kurulu Başkanı Can, ekonomiye büyük güç kazandıracak, Ceyhan ve Yumurtalık başta olmak üzere Bölgenin geleceğini inşa eden bu büyük adımla, ticaret ve ekonomide yeni bir döneme giriyoruz. Sadece Ceyhan ve Yumurtalık’ın değil, Bölgenin sanayi ve ticaret alanında çok daha güçlü bir konuma getirecek olan Adana-Ceyhan-Yumurtalık (Doğu Akdeniz) Ana Konteynır Limanı’nın, şehrimize hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak, “Ülkemizdeki tüm limanların kurulu kapasitesini karşılayacak olan ve bölgemiz için stratejik öneme sahip olan Adana-Ceyhan-Yumurtalık (Doğu Akdeniz)  Ana Konteynır Limanı yatırımını kentimize kazandıran başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı arz ediyor, emeği geçen tüm Bakanlarımıza, süreci takip edip sonsuz destek veren Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Sayın Ömer Çelik’e, Adana Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger’e, Milletvekillerimize ve tüm yetkililere teşekkür ediyorum.

Ayrıca Bölgenin Kimya OSB olarak tahsis edilip sonrasında sanayi bölgesi olarak ilanının akabinde Türkiye’nin en büyük elleçleme kapasitesine sahip Konteynır Limanlarından biri olacak Doğu Akdeniz Ana Konteynır Limanı’nın gelmesine büyük katkı sağlayan eski dönem valilerimize ve milletvekillerimize, tüm bürokratlarımıza da teşekkürü bir borç biliriz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor