BAŞKAN ÇELİKCAN; ”KADINLARIMIZ BAŞTACIMIZDIR”

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Kadınların toplumun temel taşları olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ”Saygıyı ve sevgiyi en çok hak eden kadınlarımızdır. Çünkü toplumu doğuran,yetiştiren kadınlarımızdır. Anne olarak kadınlarımız çok önemli ve kutsal bir görevi yerine getiriyorlar.  Eğitimli anne, eğitimli ve gelişmiş bir toplum demektir. Kadınlarımıza ne kadar çok eğitim desteği verirsek, ülkemizin kalkınmasına da o kadar katkı koyarız.” şeklinde konuştu.

Her türlü şiddete karşı olduklarını ve ‘Şiddete kalkan eller kırılsın.’ diyerek şiddeti engellemenin tek yolunun eğitim olduğunu belirten Başkan Çelikcan ”Annelerimiz eğitimli olurlarsa, çocuklarına şiddetin çok kötü bir şey olduğunu öğretirler. Çocuklar büyüdüklerinde kimseye şiddet uygulamazlar. O yüzden okumayan kız çocuğu kalmasın istiyoruz.” dedi.

HER ZAMAN KADINLARIMIZIN YANINDAYIZ

Hizmete açılan 11 adet kültürevinde  hedef kitlenin kadınlar olduğunu belirten Başkan Çelikcan ”Kadınlarımız eğitim, kültürel anlamda bizden daha fazlasını istesinler. Biz her zaman kadınlarımızın yanındayız. Kültürevlerimiz bunun için var. Eksik olduklarını düşündükleri her konuda bir her her zaman kadınlarımızın yanında olduk.

 Bizler kadınlarımızı senenin sadece bir gününde değil, her gününde hatırlayarak, onlara gereken hassasiyetin gösterilmesi, en yüksek değerin verilmesi gerektiğini belirtiyor, bu vesileyle başımızın tacı, yarınlarımızın mimarı olan kadınlarımıza sağlık, huzur ve mutluluk dileklerimle saygılarımı sunuyorum.’ şeklinde konuştu.

Öte yandan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Regaip Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında  “Böylesi mübarek gece ve kandiller, insanların kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran çok özel gecelerdir. Allah’a daha derin bir şükür imkânı bulacağımız bu özel gecede, muhabbetin, sohbetin, kaynaşmanın artmasını temenni ediyorum. Yardımlaşma, dayanışma hislerinin hayır ve iyiliklerin artarak yoğunlaştığı bu güzel günlerde başta şehrimiz ve ülkemiz olmak üzere tüm dünyada kardeşlik ve huzurun hakim olması için dua edelim. Sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin, sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını temenni ediyorum.
Üç Aylar; birbiri ardına açılan rahmet ve mağfiret kapıları olan Recep, Şaban ve Ramazan ayını içinde barındıran, Regâib kandiliyle başlayan, Miraç ve Berat’le devam eden, bin aydan daha hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşan, Ramazan bayramıyla da maddî ve manevî alanda “Bayram”a dönüşen manevi yükseliş ve bağışlanma aylarıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimizin, vatandaşlarımızın ve İslam aleminin Regaip Kandili’ni ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor