BAŞKAN ERDİNÇ ALTIOK, “YUMURTALIK’TA SAHİL KART’ UYGULAMASINI BAŞLATTIK”

(HABER MERKEZİ)-Yumurtalık Belediyesi’nde göreve gelmesinin hemen ardından ilkleri, enleri, tekleri başaran Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok, yeni bir ilkle dijital hizmet atağı başlatarak, “Sahil Kart’ uygulamasının hayata geçtiğini söyledi.
Yumurtalık Belediyesi’nde artık sahil gelirlerinde şeffaflık sağlandı. Başkan Altıok’un hayata geçirdiği ‘Sahil Kart’ uygulamasıyla tüm vatandaşlar, yerli ve yabancı turistler sahil hizmetlerinden güvenli bir şekilde faydalanacak.
Yumurtalık Belediyesi, bu yaz sezonunda hayata geçirdiği ‘Sahil Kart’ uygulamasıyla belediyeye ait sahil hizmetlerinin gelirlerinde tam şeffaflık sağladı. İlçeye gelen yerli ve yabancı turistler, artık duş, WC, şezlong kiralama ve otopark gibi hizmetlerden dijital altyapı ile güvenli şekilde faydalanabiliyor.
SAHİL KART’A BAKİYE YÜKLEMEK YETERLİ
Yumurtalık Belediyesi tarafından özel olarak geliştirilen yazılım sayesinde kurulan bu sistemle, sahil hizmetlerinden yararlanmak isteyen ziyaretçilerin, belirlenen gişelerden ‘Sahil Kart’a bakiye yüklemesi yaparak tüm hizmetlere kolayca erişebileceğine dikkat çeken Başkan Erdinç Altıok, “Böylece hem vatandaşlarımız hem de belediye açısından şeffaf, izlenebilir ve kayıt altına alınmış bir gelir modeli oluşturulmuş oldu” dedi.
“TÜM GELİRLER DOĞRUDAN BELEDİYE HESABINA GEÇİYOR, ZİYARETÇİLERDE NAKİT TAŞIMA ZORUNLULUĞU SONA ERİYOR”
Önceki yıllarda hizmetlerin geleneksel yöntemlerle tahsil edildiğini hatırlatan vatandaşlar, bazen makbuz dahi verilmediğini ve bu durumun kamuya ait gelirlerin takibini zorlaştırdığını dile getiriyor. Başkan Altıok, “Ancak bu yıl devreye alınan Sahil Kart sistemi ile tüm gelirler doğrudan belediyenin hesabına geçiyor; kayıt dışılığın önüne geçiliyor. Yeni uygulamanın bir başka avantajı ise ziyaretçilerin nakit taşıma zorunluluğunu ortadan kaldırması oldu. Tüm hizmetlerden kart aracılığıyla faydalanan vatandaşlar, pratik ve güvenli bir tatil deneyimi yaşama imkânı buldu” diye konuştu.
YENİLİKLER DEVAM EDECEK
Uygulamadan memnuniyetini dile getiren ilçe sakinleri ve tatilciler, “Yumurtalık ülkemizin en güzel tatil beldelerinden biri olmasına rağmen uzun yıllar hak ettiği ilgiyi göremedi. Ancak son dönemde hayata geçirilen projelerle birlikte hem ilçe kalkınıyor hem de nitelikli ziyaretçi profili artıyor. Sahil Kart uygulaması da bu gelişimin somut bir göstergesi” değerlendirmesinde bulundu.
Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle dijitalleşme ve kamu hizmetlerinde şeffaflık hedefi doğrultusunda bu tür yenilikçi projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini dile getirdi.