Başkan Güler’den Başkan Karalar’a ‘bankamatikçi’ tepkisi

ADANA (BÖLGE)-AK Parti Adana İl Başkanı Şerif Güler, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan devraldığı Seyhan Belediyesi’nde bankamatikçi olduğu yöndeki açıklamasını hatırlatarak “Sayın Karalar kendi bankamatikçilerine bakmadan ekmeğinden ettiği insanları bir de bankamatikçi olmakla suçladı. Kendi yutmuş salkımı, şimdi ele veriyor talkını” şeklinde tepki gösterdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı koltuğuna oturur oturmaz 2 binden fazla çalışanı kapı dışarı ederek bir de bu kişileri bankamatikçi olmakla suçlayan CHP’li Zeydan Karalar’ın devrettiği Seyhan Belediyesi’nde bankamatikçilerin olduğu iddia edildi. İddiayı ortaya atan ise, yine CHP’li Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay. Ayrıca, Başkan Akay’ın Seyhan Belediyesi’nde başlattığı imza uygulamasının bankamatikçilerin yanı sıra Başkan Karalar’ı da rahatsız ettiği iddia ediliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Güler, “Göreve geldiği günden bu yana sadece ağlayıp, binden fazla çalışanı kapı dışarı eden Sayın Karalar, işinden, aşından ettiği bu insanlara bir de bankamatikçi diyerek zan altında bırakmıştı. Oysa asıl bankamatikçiler, 5 yıl koltuğunda oturduğu ve 31 Mart’ta devrettiği Seyhan Belediyesi’ndeymiş. Sayın Akay başkan olmasıyla birlikte, Seyhan Belediyesi’nde işe giriş ve çıkışlarda imza uygulamasını başlatmış ve belediyede bankamatikçi olduğu anlaşılmış. Şu ana kadar 200’den fazla bankamatikçi tespit edilmiş. Bu kişilerin aylardan beri belediyeye gelmediği ve imza kuralına uymadığı kesinleşmiş. 

Yine iddialara göre, 5 yıl boyunca Seyhan Belediyesi’ne gelmeden maaş alan birçok bankamatikçinin ‘Bizi çıkarmayın, artık gelip çalışmak istiyoruz’ şeklinde beyanda bulunmuş. Daha da kötüsü, aralarında bazı il-ilçe yöneticilerinin de yer aldığı.

Sayın Karalar Seyhan Belediye Başkanı iken kendi yutmuş salkımı, Büyükşehir Belediye Başkanı koltuğuna oturunca da başkasına vermeye başlamış talkını.

Sayın Karalar, sen önce Seyhan Belediyesi’ndeki bankamatikçilerin hesabını ver” şeklinde konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor