Başkan İpek, yaşadıkları mağduriyeti anlattı

Adana’da her gün yüzbinlece kişiyi taşıyan taksiler, minibüsler ve özel halk otobüsleri, koronavirüs salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında geldi.  Pandemi süreciyle birlikte durma noktasını gelen ekonominin ulaşım sektörüne açtığı sorunları birinci ağızdan dinledik. S.S. 34 Nolu Anadolu-19 Mayıs Minibüs Kooperatifi Başkanı Sefer İpek, ‘’SSK ve Bağkur primlerinin alınmaması ya da eylül-ekim aylarına ertelenmesi gerekir. Akaryakıttan da vergi alınmamalı, yanı sıra faizsiz kredi desteği verilmeli’’ diye konuştu.

Haber: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE) – Olağan dönemde hayatın olmazsa olmazı sayılan toplu taşımacılık sektörü, normalleşme süreci için hazırlıklarını tamamlıyor. Adana’da, her gün binlerce kişiyi taşıyan S.S. 34 Nolu Anadolu-19 Mayıs Minibüs Kooperatifi’nde, en büyük öncelik hijyen ve sosyal mesafe kuralları olarak dikkat çekiyor. Kooperatif Başkanı Sefer İpek, pandemi sürecinde yaşadıkları mağduriyeti tecrübe edindiklerini, gelecekte benzer sorunlarla karşılaştıklarında nasıl hareket edeceklerini belirlemek üzere, ‘acil eylem planı’ oluşturma aşamasında bulunduklarını ifade etti.  

KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESTİK

Başkan İpek, gazetemize yaptığı açıklamada, 1 Haziran’dan itibaren toparlanma sürecine girdiklerini ancak tam anlamıyla normale dönmediklerini kaydetti. İpek, ‘’Toplam 30 aracımız var ve şu an 20’si çalışıyor. Haftaya ful kapasite ile çalışmayı düşünüyoruz. Kooperatif içinde ki dayanışma ile bu zor günleri geride bıraktık. Herkes taşın altına elini koydu ve imkanlarımız dahilinde evlerini geçindirmek zorunda olan çalışanlarımıza destek vermeye çalıştık. Tam anlamıyla normale dönmedik ve bu yaşananlar bizi tedbirli olmaya itti’’ dedi.

SSK VE BAĞ-KUR PRİMLERİ ERTELENSİN 

İpek, taşıma ve ulaştırma sektörünün en büyük giderini akaryakıtın oluşturduğunu vurgulayarak, sektörün böyle bir süreçte vergisiz akaryakıt verilerek desteklenmesini istedi. “SSK ve Bağkur primlerinin alınmaması ya da eylül-ekim aylarına ertelenmesi gerekir” diyen Sefer İpek, “Akaryakıttan vergi alınmamasının yanı sıra faizsiz kredi desteği verilmesi, KDV tevkifatından yararlandırılması da mağduriyetlerin giderilmesi noktasında çok önemli bir adım olacaktır. Taşıma ve ulaşım sektörü esnafı, sosyal güvenlikte primin yatırılıp yatırılmadığına bakılmaksızın tedavi edilmeli ve eczanelerden ilaç alabilmelidir” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor