Başkan Kocaispir’den 19 Mayıs mesajı

ADANA (BÖLGE)-Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Türk milletinin 19 Mayıs 1919’da kendi özgür iradesine, istiklal ve istikbaline her koşulda sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan ettiğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “O gün yakılan istiklal meşalesi, milletimiz için bağımsızlığın müjdecisi olmuş; cesaret, kararlılık ve inançla verilen o eşsiz mücadele, daha sonra Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlanmıştır.” ifadesini kullandı.

Mesajında, “Vatanımıza, bayrağımıza yönelen tehditleri aziz milletimizin canı pahasına bertaraf ettiği istiklal mücadelemiz, bağımsızlıklarını kazanmak için mücadele veren başka milletlere de örnek olmuştur.” ifadesine yer veren Başkan Kocaispir, şunları kaydetti: “Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs’ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin göstergesidir. Bizler tüm imkânlarımızla kendilerine destek verdiğimiz gençlerimizin, ecdat yadigârı olan bu aziz vatanımızı en iyi biçimde koruyacaklarına, istiklal ve istikbalimize gerektiğinde canları pahasına sahip çıkacaklarına yürekten inanıyoruz.
Bu vesile ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için mücadele eden tüm kahramanları, şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor