BAŞKAN NENNİOĞLU; “BİZ TEŞKİLAT OLARAK HER ZAMAN ŞİDDETİN KARŞISINDAYIZ” DEDİ

(HABER MERKEZİ)- Sağlık-Sen Adana Şubesi, Mehmet Öztürk’ atılan iftira ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını, Memur-Sen ve Sağlık-sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu yaptı. Nennioğlu, “Teşkilat olarak her daim şiddetin karşısındayız, bu tür olaylarla her zeminde mücadele etmekteyiz” dedi.

Bekir Nennioğlu’nun yapmış olduğu açıklama aynen şöyle;

“Son günlerde Sağlık-Sen Adana Şubesi Başkan Yardımcımız Sayın Mehmet Öztürk’e yönelik olarak medyada yer alan haberler hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bu açıklamayı yapma gereği doğmuştur.

Sayın Mehmet Öztürk, kendisinden 30 yaş küçük bir hemşire tarafından hem sözel hem de fiziksel şiddete maruz kalmıştır. Bu üzücü olay, ne yazık ki bazı çevrelerce çarpıtılarak olayın tam tersi şekilde lanse edilmiştir. Sayın Öztürk, uğradığı saldırıya rağmen durumu soğukkanlılıkla yönetmiş ve olayın büyümesini engellemiştir.

20.09.2024 Cuma günü, Sağlık-Sen Adana Şubesi Başkan Yardımcısı Mehmet Öztürk, Doğankent Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan hekimler, hemşireler ve ebeleri sonbahar şenliğine davet etmek üzere ziyaret etmiştir. Tüm çalışanlara, sendika ayrımı gözetmeksizin davetiyelerini vermiştir. Meslek hayatı şaibelerle dolu olan Hemşire Ahmet Kesen’e de davetiye verilmiş ve kendisiyle sendikal bir sohbet gerçekleştirilmiştir. Davet süreci tamamlandıktan sonra Sağlık-Sen ekibi yola koyulmuşken, Ahmet Kesen demir korkuluğa yaslanarak üye hemşire arkadaşlarımıza seslenmiş ve “Bunlar mal, bunlara üye olanlar da mal, bunlarla aynı zihniyette olan sağlık müdürlüğü de mal” diyerek Başkan Yardımcımız Mehmet Öztürk’e, tüm sendika üyelerimize ve İl Sağlık Müdürlüğümüze hakaret etmiştir. Bunun üzerine Mehmet Bey, “Çok ayıp ediyorsun, hepimize saygısızlık yapıyorsun” diyerek tepki göstermiştir. Geçmişi şaibelerle dolu olan Hemşire Ahmet Kesen ise Mehmet Öztürk’ün üzerine yürümüştür.

Biz, Sağlık-Sen olarak, bu tür nahoş olaylara alışığız. Bu gibi olaylar da hep çalıyı dolandık. Bu olayında üzerine gitmedik çünkü hedefimiz bölücülük yapmak değil, marjinal grupların etkisinde DEM’lenmek değildir. Bizim görevimiz sahada çalışan ebelerin ve hemşirelerin haklarını savunmaktır.

Basına yanıltıcı bir şekilde servis edilen bu asılsız iddialar, gerçekleri saptırma amacı taşımaktadır. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve hukuki sürecin doğru bir şekilde işlemesi için gerekli başvurular yapılmış olup, adli makamların adil bir karar vereceğine olan inancımız tamdır.

Bu olay, basında ilgi çekmek için “Adam köpeği ısırdı” tarzında çarpıtılarak yansıtılmıştır.

“Teşkilat olarak her daim şiddetin karşısındayız ve bu tür olaylarla her zeminde mücadele etmekteyiz. Başkan Yardımcımıza yapılan saldırıyı ve bu asılsız haberleri servis edenleri en güçlü şekilde kınıyoruz. Adana Sağlık-Sen Şubesi olarak, sağlıkta şiddetin önlenmesi için mecliste kabul edilen yasanın mutfak ve laboratuvar çalışmalarında aktif rol aldık. Şiddetin her türlüsüne karşı durmaya devam edeceğiz ve bu mücadelede kararlıyız.” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor