BAŞKAN ÖZAT: OKULLARDA TEMİZLİK YOK 20 BİN ÖĞRETMEN ATANAMADI

(HABER MERKEZİ)-Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Oğuz Özat, Milli Eğitim Bakanlığı’nda üst düzey bir yetkili ile yaptığı telefon görüşmesini değerlendirerek, 20.000 öğretmen atamasının bekletilmesinin gerekçelerini sert bir dille eleştirdi. Özat, konunun mali olduğunu vurgulayarak, Bakanlığın durumu uzattığını ifade etti.
“DANIŞTAY DAVALARI BAHANE OLDU”
Dün gece gerçekleştirdiği görüşmede, yetkilinin Danıştay davalarını bahane gösterdiğini belirten Özat, “Bakanlık, bu durumu uzatabildiği kadar uzatmaya çalışacaklarını açıkça ifade etti. Bu durum, eğitim sistemi için sürdürülebilir değildir” dedi.
“OKULLARDA ÖĞRETMEN YOK, ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERLE YÜRÜTÜLÜYOR”
Özat, “Okullarda öğretmen yok; eğitim, ücretli öğretmenlerle yürütülmeye çalışılıyor. Bu, öğrencilerimizin eğitimine zarar veriyor. Sayın Yusuf Tekin, 20.000 öğretmeni göreve başlatın. Tarihte böyle bir şey yok, hiçbir şey doğru yürümüyor” şeklinde konuştu.
“OKULLARDA HİZMETLİ, GÜVENLİKÇİ YOK, KALORİFERCİ YOK”
Eğitim kurumlarının altyapısının günden güne kötüleştiğine dikkat çeken Özat, “Okullarda personel yok, hizmetli yok, güvenlikçi yok, kaloriferci yok. Okullarda ödenek yok. Bir psikolojik danışman, ‘Bir haftadır toner istiyorum’ diyor, okul müdürü ‘para yok’ diyor. Hatta kredi kartımla alalım bari demiş. Ne duruma düştü okullar? Ve siz 100 yılın devrimi diyorsunuz?” dedi.
“SESSİZ DEVRİM BU MUDUR?”
Özat, “Söylenenler ile yapılanlar arasındaki bu büyük uçurum, eğitim sistemine zarar vermekte ve öğretmenlerin motivasyonunu düşürmektedir. Bu sessiz devrim mi?” diyerek tepkisini dile getirdi.
Eğitim alanındaki sorunların acilen çözüme kavuşturulması gerektiğini vurgulayan Oğuz Özat, Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası olarak her zaman eğitimcilerin haklarını savunmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor