Başkan Öztürk, Büyükşehir Yasası’na sitem etti

ADANA (BÖLGE)-Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk Büyükşehir Yasası ile Kozan’ın gerekli olan hakkını alamadığını yeriyle Kozan’ın Şehr-i Emini olarak hakkını kendisinin savunması gerektiğini söyledi.

Kozan Belediyesi tarafından yapılan yağmur suyu drenaj hattı, asfalt, parke taşı döşeme ve asfalt çalışmaları gibi muhtelif çalışmaları yerinde inceleyen Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk,  Büyükşehir Yasası’nın getirdiği uygulamalara sitem edip, yasanın değiştirilmesi için parlamentoya seslendi.

MUTLAKA BU BÜYÜKŞEHİR YASASI DEĞİŞTİRİLSİN

Büyükşehir Yasası’nın mutlaka değiştirilmesine vurgu yapan Başkan Öztürk, “Büyükşehir Yasası bizim belimize him taşı gibi düştü. Benim suyumdan gelen parama kadar hepsini büyükşehir alıyor. Bugüne kadar bu yasadan dolayı kimse yanlış anlamasın. Ben oradaki arkadaşları kınama manasında demiyorum. Ama yasanın tam örtüşmediğini dolayısıyla Kozan’ın gerekli olan hakkını alamadığını, yeriyle bir Kozan’ın Şehr-i Emini olarak hakkını benim savunmam gerektiğini buradan taa Ankara’ya kadar duyurmam gerektiğine inanan bir insanım. Mutlaka bu büyükşehir yasası değiştirilsin.” Dedi.

300 MİLYONLA NE YAPILMAZ

Kozan’a gelen paradan bugüne kadara 300 milyon liraya yakın paranın kesildiğini ve bununla Kozan’ın su şebekesini dahi değiştirebileceğini kaydeden Başkan Öztürk, “Benim insanlarla işim yok yasayla. Bugüne kadar bu yasadan dolayı 130 bin nüfuslu mütevazi Kozan’ın 300 milyon liraya yakın parasını aldı. Hizmetlerine de buyursunlar kendileri baksınlar. Büyükşehir belediye başkanı kim olursa olsun bu yasa kalkmadığı ve değişmediği müddetçe buradan Parlamento’ya da sesleniyorum Kozan’ın garipliği fukaralığı bitmez. Versinler benim paramı ben şimdiye kadar şu şebekesini değiştirirdim. 300 milyonla ne yapılmaz.” Diye konuştu.

TURGUT ÖZAL GİBİ BİR İNSANIN YANINDA YETİŞTİM

Bu ülkede büyük devrimler yapan bir liderin yanında 10 yıl çalıştığını kaydeden Başkan Öztürk, “Ben bu memlekete devrimi getiren hocanın yanında yetiştim ve o büyük insanla çalıştım. Ruhu şad mekânı cennet olsun. Turgut Özal gibi bir insanın yanında bir hemşeriniz olarak 10 sene kaldım. Neyin ne olduğunu iyi bilmenin yanı sıra, neyin nerde ne zaman yapılacağını da çok iyi bilirim. Param olsa Kozan’ımıza neler yapmam. Aklımdan neler geçiyor. O projeler kafama sığmıyor. Vermeyince mamut. Neylesin kulu Mahmut. Anca bununla bu kadar yapıyoruz. Sinekten yağ çıkarıyoruz. Kozanlım bilsin. Yeter ki arkamızda dursunlar.” Diye kaydetti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor