Başkan Sancak’tan bağış açıklaması

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, eski yöneticilerden kulübe kimin ne kadar bağış yaptığını açıklarken, Dimaks şirketi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Murat Sancak yaptığı açıklamada, “Şentürk Çalık’ın 535 bin TL temliği vardı ve tamamını kulübe bağış yapmıştır. Tarkan Kulak’ın 200 bin TL alacağı vardı ve tamamını bağış yapmıştır. Şerif Güler’in 300 bin TL alacağı vardı 200 bin TLsini bağış yapmıştır. İsmail Tanrıverdi’nin 350 bin TL alacağı vardı ve 200 bin TLsini bağış yapmıştır” ifadelerini kullandı.

Dimaks şirketi ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Sancak, “Dimaks’a gelince şimdi bazı akıllılar diyecekler ki o zaman Dimaks niye bağış yapsın. Yapmak zorunda. Çünkü o parayı verirken gelmeyeceğini biliyorlardı. Niye gelmiyeceğini kendileri bilirler. Nokta. Bağış yapacaklarını söylemişler yaptıklarında o zaman açıklama yaparız. Görelim.” dedi.

Başkan “Arkadaşlar bilgi olarak aktardım. Polemik yaratmak için değil. Allah’ın izniyle şu virüsten bir an önce kurtulup ligin başlaması ile, Allah nasip eder inşallah bu sene çıkarız. O yüzden kenetlenelim. Polemiklerden uzak duralım. Dimaksı bekleyelim kendine yakışanı yapacaktır. Umarım.” ifadelerini kullandı.

‘İMAM GAZALİ OLAYINDA BİR SUİSTİMAL YOK’

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, 2.Başkanı İmam Gazali Hıradağı hakkında ortaya atılan iddialara da cevap verdi. Dimaks şirketinin Adana Demirspor‘a yaptığı bağışı faizi ile geri istemesi gündemde iken, İmam Gazali Hıradağı hakkında bir iddaa atıldı. Dimaks’tan gelen bağış çeklerinin Mavi-Lacivertli takımın 2.başkanı İmam Gazali Hıradağı’nın borcuna karşılık aldığı belirtilmişti.

Konu ile ilgili olarak Başkan Sancak yaptığı açıklamada, “Çok değerli Adana Demirspor taraftarı, İmam Gazali ile ilgili bahsedilen 900-300 binlik çekler kendisinin kulüpten alacağı olan para karşılığında dönemin başkanı tarafandan ciro edilerek kendisine verilmiştir ve alacağından düşülmüştür. Nitekim ben geldiğimde hala 3.750.000 alacağı vardı. Kendisiyle yaptığımız görüşmede 750 bin + 200 bin bağış yapmıştır. Dönem dönem yöneticiler kulübe borç verir para veya çek geldiğinde  kendilerine çıkış yaparak borçtan düşülür. Bunda herhangi bir suistimal yoktur.” ifadelerini kullandı.

Başkan Sancak, eski başkanlardan Mehmet Gökoğlu’nun kulübe bir kuruş bile bağış yapmadığını belirtti. Sancak yaptığı açıklamada, “Eski başkan Mehmet Gökoğlu kulübe koyduğu temlik 10 milyon 450 bin TL civarında idi. Kendisine bunu bağış yapması yada yarısını bağış yapması söylenmesine rağmen bir kuruş bağış yapmamıştır ve temlik yoluyla bütün alacağını almıştır.” ifadelerini kullandı. Mehmet Gökoğlu, 2008-2009, 2012 ve 2017-2018 yıllarında Adana Demirspor başkanlığı yaptı. (HABER: Murat ÖZKARDEŞ)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor