BAŞKAN SONER ÇETİN ALKIŞ’I HAK ETTİ

26 milyon öğrencinin var olduğu bir ülkede okullar açılsın mı, açılmasın mı? Tartışmaları yapılırken bir nesil yok oluyor.

8 Ekim 2020 günkü köşe yazımda da belirttiğim gibi eğitimde içler acısı bir durum yaşıyoruz. Sadece Şanlıurfa ilimizde 2018-2019 ve 2020 yıllarında okullar adevam etmeyen öğrenci sayısı nerdeyse devam eden öğrenci sayısını bulmuş.

Üstelik okula devam etmeme gerekçelerinin en önemlisi kız öğrencileri küçük yaşta evlenme ve kız çocukları da okurmuymuş anlayışı. Erkek öğrencilerde ise devamsızlığın gerekçesi çocuk yaşta mevsimlik işlerde çalıştırılma zorunluluğu.

Bunların dışında da çok önemli bir gerekçe de çocuklarımızın tarikat ve cemaatlerin eline teslim edilmeleri; çeşitli araştırmalar gösteriyor ki ülkemizdeki tarikat ve cemaatlerin ellerine teslim edilmiş bir milyondan fazla yavrularımız öbür dünya özlemiyle biat edecek bir toplum yaratılıyor.

Daha birkaç yıl önce Aladağ ilçemizde Süleymancılar’ın yurduna emanet edilen çocuklarımız diri diri yandı.

Bu ülkede Süleymancılar’ın denetiminde 70’e yakın gayri-sıhhi yurt olduğu yazıldı-çizildi. Yin ebir kaç yıl önce Karaman ilimizde Ensar Vakfı’nın denetimindeki erkek öğrencilerimizin 40-50’sine tecavüz edildiği televizyon ekranlarında boy boy aktarıldı.

Ülkenin her yerinde doğusunda-batısında-kuzeyinde-güneyinde buturak gibi tarikat ve cemaatlerin ellerinde bir milyonun üzerindeki öğrencilerimizi karanlık günler bekliyor.

Bir eğitimci olarak kös kös bu kaostan nasıl kurtulmalıyızı düşünürken sosyal medyada Çukurova İlçe Belediye Başkanı sayın Soner Çetin’in partisinin Genel Başkanı’nı Çukurova Belediyesi olarak yaptırdıkları “ÖĞRENCİ YURDU”nun açılışına davet ettiği görüntülerini görünce mutluluğum tavan yaptı.

Evet CHP’li Çukurova Belediye Başkanı sayın Soner Çetin; yaraya parmak basmış ve CHP’li belediyeye yakışan bir tavırla cemaatlerin, tarikatların ve vakıfların yurtlarına muhtaç olmak zorunda kalacak olan çocuklarımıza sahip çıkarak, hlijyenik, çağdaş, temiz ve güven hissedebileceği bir yurdu kız ve öğrencilerimize kazandırmıştır.

Az uz değil 540 öğrenciye barınma ve güven içinde konaklayacakları bir yurt yaptırmak sıradan bir iş değil. 270 kız-270 erkek öğreneciye bu hizmeti kazandıran koca yürekli Soner Çetin’i kutlamamak mümkün mü.

Temizliği, yolu bir şekilde yapmak mümkün!. Ancak çocuklarımızı tarikat ve cemaatlerin eline bırakmamak ve onların birer Cumhuriyet bekçisi olarak yetişmelerinde katkı vermek Soner Çetin’i kutlamaya yetmez mi?

28 Kasım 2020 Cumartesi açılışının yapılacağını öğrendiğim öğrenci yurdu içni o gün ellerim patlayıncaya kadar Soner Çetin’i alkışlayacağım.

CHP’li tüm belediye başkanlarını da öğrenci yurtları yapmaya davet ediyorum. Sayın başkandan öğrenci yurdunda bir de kütüphane açmasını öneriyor, 28 Kasım günü öğrenci yurduna en az 15 kitapla katkı vereceğimi belirtiyor ve açılışa gelenleri de kitap getirmeye davet ediyorum.

Belediyeler gençliğe, gençlik de ATATÜRK’e ve CUMHURİYETE sahip çıkacaklardır.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor