BAŞKAN SONER ÇETİN, İŞSİZ 66 BİN GENCE İŞ SAĞLAMIŞ

Soner Çetin, kurdukları birim aracılığıyla işyerleriyle iletişime geçildiğini, kendilerine başvuruda bulunanları yönlendirerek ekmek kapısını aradıklarını ve bunun huzurunu yaşadıklarını söyledi.

Kendisine ekmek kapısı açan Belediye Başkanı Soner Çetin ile bir cafede karşılaşan  ve yanına yaklaşarak “Başkanım, size çok teşekkür ediyorum. Sizin sayenizde evimize ekmek götürüyorum” diyerek kendini tanıttı ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, genci yüzünde öperken, iş bulma biriminin hikayesini anlattı..

 

 

HABER: NEVZAT UÇAK

Hafta sonu, akşam saatlerinde Turgut Özal Bulvarı’nda yürüyüş yapıyordum.. Kaldırımda yürürken, Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı  İsmail Özgen, Mustafa Selek, Mustafa Karakuş ve Vedat Karasaç ile bir cafede  karşılaştık. Sohbet ederken, aynı yere Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de geldi. Yerel seçimlerin yaklaştığını,  yapılan çalışmaları konuşurken, bir grup genç geldi.. Aralarından biri Başkan Soner Çetin’e yaklaştı, “Başkanım size minnettarım, sizin sayenizde aileme yardım ediyorum, ekmek paramızı kazanıyoruz.” dedi.

Başkan Soner Çetin, genci ve arkadaşlarını masaya davet etti, genç nasıl iş sahibi olduğunu şöyle anlattı;

“Bir çok yere başvurduk, iş aradık, çalmadık kapı bırakmadık ama kimseden destek alamadık. Çukurova Belediyesi’ne başvurduk, orada da kadro yokmuş.. Ama istihdam birimi kurmuşlar, işsizlere iş imkanı sağlayabilmek için.. Beni o birime yönlendirdiler.. Çukuova Belediye Başkanımız Soner Çetin’in kurduğu istihdam birimi sayesinde GROSERİ’de bana iş buldular. Başkanımın sayesinde evimize ekmek götürüyoruz, huzurlu yaşıyoruz.”

Soner Çetin, gencin konuşmasından ve mutluluğundan duygulanarak, kurdukları birimin nedenini şöyle anlattı;

“Kentimizde işsiz sayısı çok fazla.. Belediyeye de fazla eleman alamıyoruz.. Bir çözüm bulmamız gerekiyordu.. Arkadaşlarla bir araya geldik. Belediyeye eleman alma olanağımız yoktu ama işsizlere de bir çözüm bulmamız gerekiyordu.. Karar verdik, istihdam birimi kurduk. Belediyeye iş başvurdusunda bulunanları istihdam birimine yönlendirdik. Arkadaşlarımız, iş başvurusunda bulunanları, mesleklerine göre değişik işyerlerine kurdukları diyaloğla ulaştırdı.. Çok başarılı oldular. Bu güne kadar iş bulduğumuz gençlerin sayısı 66 bin kişiyi geçti. Onlara iş bulmak, huzur getirmek bizi çok mutlu ediyor” dedi.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, böylesine güzel bir organizasyonu, 66 bir gence iş bulmalarını bir siyasetçi ve belediye başkanı olarak hiç paylaşmadı, bir tesadüf sonucu öğrendik iş bulan genç ve arkadaşlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdik. Dileriz tüm Belediye Başkanları ve yöneticiler, Soner Çetin gibi duyarlı olur.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor