Başkan Sözütek: Zamma mecbur kaldık

Adana’da, şehir içi yolcu taşıma ücretlerine yapılan yüzde 43’lük zam, bayram sonu itibarıyla geçerli olacak.  Minibüsçüler Oda Başkanı Nihat Sözütek, zammı eleştirenlere seslenip ‘’Zam heveslisi değiliz. Hükümetin yaptığı zamları görmezlikten gelenler, acımasızca esnafımızı linç ediyor. Hükümet yaptığı zamları geri çeksin, biz de çekelim. Güncellenen fiyat tarifesi 1 Haziran’da uygulanacaktı; ancak bayram sonuna bırakıldı. Şu an zararına çalışıyoruz. Yeni tarife ile gelir ve gider kafa kafaya gelecek’’ dedi.

***

 

HABER: YENER EKİNCİ

Adana’da, toplu taşıma ücretlerine yapılan yüzde 43’lük zamma artan tepkilere, Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek’ten yanıt geldi.  Esnafın yaşadığı zorluklara dikkat çekerek eleştirilere karşı açıklama yapan Sözütek, zammı savunarak, “Zam heveslisi değiliz; ancak buna mecburuz. Hükümetin yaptığı zamları görmezden gelenler, acımasızca esnafımızı eleştiriyor. Hükümet yaptığı zamları geri çeksin, biz de zam yapmayalım,” ifadelerini kullandı. Sözütek, artan maliyetler karşısında esnafın ne tamir yaptırabildiğini ne de yakıt alabildiğini belirtti. Sözütek,”Biz bu şekilde çalışamayız. Bu zamların karşısında kontak kapatmayız; ama kontak kendiliğinden kapanıyor. Ne tamir yaptırabiliyoruz bu pahalılık karşısında ne yakıt alabiliyoruz. Herkes zamları geri alsın, biz başta geri alırız,” dedi.

‘’HERKES GİBİ ESNAFIMIZ DA KAN AĞLIYOR’’

Son dönemde sadece akaryakıt zamları değil, lastik ve araç bakım ücretlerinde de ciddi artışlar yaşandığını vurgulayan Sözütek, “Mazot aldı başını gitti, lastik ve yedek parça maliyetleri ciddi şekilde arttı. Sadece bizim esnafımız değil, herkes kan ağlıyor. Bu konuda herkes dertli,” ifadelerini kullandı. Minibüsçü esnafının zor durumda olduğunu belirten Sözütek, “Araçların tüm girdi maliyetlerini kalem kalem ortaya koyun. Her gün yapılan zamlar altında esnafımız kontak kapatacak duruma geldi. Zammı eleştirenler de kendilerince üretim yapıyor, gelir elde eden ticari uğraşla ilgileniyor. Bu eleştiride bulunan arkadaşlar, memleketteki zamlardan haberleri yok sanırım” dedi.

“HÜKÜMET ZAMLARINI GERİ ÇEKSİN BİZ DE  ÇEKERİZ”

Sözütek, akaryakıt zamlarının yanı sıra, lastik ve yedek parça fiyatlarının da sürekli arttığını belirterek, “Öncelikle araç sahiplerinin var olan sorunlarının yanında akaryakıta müthiş derecede zam gelmesi, yedek parçaya zam gelmesi, bunların hepsi bizler için sıkıntı ve maliyetlerin artmasına sebep oluyor. En önemli temel giderimiz akaryakıt gibi gözüküyor. Akaryakıt sadece görünen bir buzdağı. Ama onun altında görünmeyen bir sürü masraflarımız var. Lastik fiyatları, tamir bakım parça fiyatları almış başını gidiyor. Bu zamlar dur durak bilmiyor. Araç sahipleri bu işi bırakma noktasına geldi,” diye konuştu.Sözütek, hükümetin yaptığı zamların esnafı zor durumda bıraktığını ve eleştirilerin haksız olduğunu belirterek, “Zam yapma heveslisi değiliz. Hükümet zamlarını geri çeksin, biz de zamlarımızı geri çekeriz” dedi. Sözütek, son olarak, ‘’Zam kaçınılmaz Adana’nın sağ duyusuna güveniyoruz. Yaz aylarındayız ve havalar çok sıcak. Klimalar çalışınca açlar fazla mazot yakıyor. Klimasını çalıştırmayanlar olursa, yolcular aracın plakasını alsınlar ve bize bildirsinler’’ dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor