BAŞKAN ULUDAĞ’DAN 19 MAYIS MESAJI

(HABER MERKEZİ)-19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, 103 yıl önce Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından başlatılan milli mücadelenin, bugün en değerli manevi mirasımız olarak, milli ve manevi değerlerine bağlı gençlikle birlikte geleceğimizin teminat altında olduğunu ifade etti.

Başkan Uludağ mesajında “Şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919’da Milli Mücadelemizi başlatan ilk adım, bundan tam 103 yıl önce Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından Samsun’da atılmıştır. O gün Samsunda yaşanan gurur ve heyecan, her geçen gün artmış, bugün en değerli manevi mirasımız olarak, milli ve manevi değerlerine bağlı gençliğimiz ile birlikte yaşamaya ve yaşatılmaya devam etmiştir. Bu ruh geleceğimizin sonsuza dek teminat altında olduğunu cümle âleme göstermiştir.” ifadelerine yer verdi.

“ 19 MAYIS 1919’DA YAKILAN BAĞIMSIZLIK ATEŞİMİZ HİÇ SÖNMEYECEKTİR”

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Samsun’da yanan bağımsızlık ateşi ile birlikte, bir milletin makûs talihini değiştiren ilk adımların 19 Mayıs 1919’da atıldığına vurgu yaptığı mesajını şu ifadelerle tamamladı “ 19 Mayıs 1919 tarihi bizler için çok önemli bir gün ve tarihtir. Aradan geçen 103 yılda, ‘Bağımsızlık Benim Karakterimdir’ diyen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşi sonsuza kadar hiç sönmeyecektir. Bizler bugün bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devletinde ay yıldızlı al bayrağımızın altında özgürce yaşıyor, geleceğe güvenle bakabiliyor isek bunu,  vatanını canından üstün tutan Ulu Önderimiz ve silah arkadaşlarının verdiği mücadeleler ve büyük fedakârlıklara borçluyuz.  Kurtuluş mücadelemizin sembolü olan bu günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyor, geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor