BAŞKAN YAŞAR ÖZKAN: TÜRKİYE’NİN MİLLİ SU REZERVLERİ YOK EDİLİYOR

(HABER MERKEZİ)-Adana Seyhan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Özkan, yaptığı yazılı açıklamaya Türkiye’nin milli su rezervleri yok ediliyor dedi.

Yaşar Özkan, yazılı açıklamasında daha sonra şunları söyledi;

Türkiye de obruk tehlikesi giderek artmaktadır. Yaşanan gelişmeler nedeniyle obruk tehlike ve risk haritası güncellenerek 16 ili kapsayacak şekilde genişletilmiştir.

Bildiğiniz gibi obruklar zeminin çökmesi sonucu oluşmaktadır. Buna sebep olan en büyük etken yer altı sularının kontrolsüz kullanımıdır.

Maalesef bölgemizde gizli bir şekilde büyük sanayi kuruluşları tarafından çok sayıda kuyular açılarak yer altı kaynak suları 24 saat boyunca sınırsızca kullanılmaktadır. Bu kuyulardan kullanılan su miktarı Seyhan Bölgesinin tarım arazilerinin sulamasında kullanılan su miktarından fazladır.

BU SULAR TÜRKİYE’NİN MİLLİ REZERVLERİDİR.

Tehlikenin görülerek bu konunun ele alınması, sanayi tarafından kullanılan yer altı sularının durdurulması gerekmektedir.

Bölgedeki sanayi kuruluşlarının kullandıkları su ihtiyacı Büyük Şehir Belediyesinin atık arıtma tesislerinden elde edilebilir. Milyarlarca dolarlık yatırımlar yapan ve alanında dünyanın en büyüklerinden biri olan bazı sanayi kuruluşları bir miktar yatırımla arıtma tesisindeki suyu kullanılabilir hale getirebilir.

Geldiğimiz noktada köylerimizde kendi kendine akan çeşmelerin artık akmadığı görülmektedir.

Konunun önemine istinaden ivedilikle ele alınmasını gerekmektedir.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor