“BAŞKAN ZEYDAN KARALAR MAL VARLIĞINI NEDEN AÇIKLAMIYOR?”

Katıldığı televizyon programında oğlu Mert’in ne iş yaptığını imalı bir şekilde soran Rıfat Söylemez, Zeydan Karalar’ın Belediye Başkanı olmadan önceki mal varlığı ile bugünkü mal varlığını kamuoyuna açıklayarak şeffaf belediyeciliği kanıtlamış olacağını söyledi.

Söylemez konuşmasında “Benim aleyhime yayın yapan Koza TV’yi satın aldım ve belediye ile iş yapan müteahhitlerden kaynak aktardım’’ dese daha samimi olmaz mı?  Bu iddialarımı keşke yalanlayabilse diyerek adeta meydan okudu.

 

 

(HABER MERKEZİ)-Gazeteci Rıfat Yalçın Söylemez, dün Pamuk TV’deki programında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın Belediye başkanı olduktan sonra olağanüstü servet sahibi olduğunu öne sürdü, kazandığı servetin kaynağını sordu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın mal varlığını açıkladığını ve  Türkiye’de örnek oldunu belirten Rıfat Söylemez, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“ Ardından Ekrem İmamoğlu başkanlık öncesi ve sonrası mal varlığını açıkladı. Adana’ya baktığımız zaman kimse oralı olmuyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bütün adaylara talimat vermesine rağmen Zeydan Karalar neden mal varlığını halen açıklamadı? Ben buradan bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Seyhan ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığınız dönemde edindiğiniz mal varlığını açıklayın. Adana”nın en zengin ailelerinden bir konumuna geldi Karalar ailesi. Seyhan Belediye Başkanı seçildiğinde neyi vardı Zeydan Başkanın? Merak ediyoruz. Ben iddia ediyorum ki Adana’nın en zengin ailesi Karalar ailesi oldu. Bugün değeri 100 milyon lira olan meşhur villasının ve diğer gayrı menkullerinin hesabını versin. Kendilerinin dününü biliyoruz, bugününü de görüyoruz. Mesela, Ankara’da faaliyet gösteren şirketini nasıl aldığını bize anlatsın. ‘’Benim aleyhime yayın yapan Koza TV’yi satın aldım ve belediye ile iş yapan müteahhitlerden kaynak aktardım’’ dese daha samimi olmaz mı?  Bu iddialarımı keşke yalanlayabilse. Zeydan Karalar gibi kamunun imkanlarını kendi için çalışanların değil, kenti için mücadele eden insanların seçilmesi lazım. En düşük işçi maaşını 29 bin liraya çıkardığına dair şov yaptı geçenlerde.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor