Baştacımız ‘ANNE’ Şiir Yarışması sonuçlandı

Çukurova Edebiyatçılar Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen 10’ncu ‘Anne’ Temalı Şiir Yarışması sonuçları açıklandı.

 

(HABER MERKEZİ)-Çukurova Edebiyatçılar Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘Anne’ Temalı  Şiir Yarışması sonuçları açıklandı. Birbirinden seçkin  kalemlerin değerlendirilme anında hüzünlü  ve duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanı Halise Tekbaş, yüzlerce  eserin jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek dereceye girenlerin belirlendiğini aktardı. Annelere yönelik yarışmaya katılımın fazla olmasının sevincini yaşadıklarını kaydeden Tekbaş, “Türk Edebiyatı’na katkı koymak ve yeni edebiyatçılara, şairlere yol açmak için birçok faaliyetler düzenliyoruz. Şunu da belirtmek istiyorum.

Anneye olan sevgi ve özlemlerimizi dile getirmek için Türkiye’de bir ilki başlatarak ‘Anne’ye olan bitimsizliğimizi şiirle dile getirmektir amacımız.

Tekbaş ‘Yüzlerce şairin katıldığı yarışmada dereceye girenleri kutluyorum. Birbirinden değerli katılımcılara, gösterdikleri ilgi ve alakadan ötürü şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Jürinin değerlendirmesi sonucunda Bursa’dan  katılan Şair  Muhammet Zeki Bayraktar, ‘Sar diye Geldim’ isimli hece şiiriyle birinciliği, Samsundan ’dan katılan Şair Ahmet Çukur, ‘Anne Özlemi’ İsimli  Hece şiiriyle ikinciliği, Balıkesir’den Katılan Şair Öz Ali Yılmaz, ‘Başımın Tacı’ isimli şiiriyle üçüncülüğe, Mansiyonlar,  Mersin’den Şair Meryem Özdemir ‘Pınar gözü Anamın’ Jüri Özel Ödülü, Aydın Söke’den ‘Anama Mektup’ isimli şiiriyle mansiyon layık görülmüştür.

Tekbaş, ‘Yıllardır Yapılan ‘Anne’ Temalı şiir yarışmasında, zaman yaklaştıkça heyecanımız katlanarak büyüyor. Tüm katılımcı şairlere ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum’.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor