BERKYEZ: YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ

ADANA (BÖLGE)-Vatan Partisi Mühendisler Büro Başkanı Bahadır Berkyez yaptığı açıklamada, “Dondan zarar gören üreticilerin zararları ivedilikle karşılanmalı, yetkilileri göreve çağırıyoruz” dedi.

Berkyez, “Bölgemizde Şubat ayı ile birlikte mevsim normallerinin altında gerçekleşen soğuk hava ve özellikle son 3 günde hava sıcaklığının -6 dereceyi görmesi sonucu don olayı gerçekleşmiştir.

Bölge çiftçisi; özellikle narenciye üreticisi, seracılık yapan ve yeşil sebze yetiştiricileri büyük boyutlarda zarar görmüşlerdir.

Narenciye bahçelerindeki henüz hasat edilmemiş meyvelerde özellikle genç fidanlar büyük ölçüde zarar görmüştür. Açık tarım alanlarında yetiştirilen soğan, patates ve yeşil sebzeler dondan büyük oranda etkilenmiştir. Bunların dışında seralarda yetiştirilen tarımsal ürünler, ekimine yeni başlanan örtü altı kavun karpuz dondan etkilenmiş daha yeni toprağa indirilen genç fideler donmuştur.

Vatan Partisi olarak, çiftçilerimizin zararlarının İl Tarım Müdürlüğü tarafından bir an önce tespitinin yapılmasını; zararlarının karşılanması ve gelecekte bu sorunları asgariye indirmek için gerekli alet ve ekipmanların alınabilmesi için faizsiz ve uzun vadeli kredilerin sağlanması ve Ziraat Bankası, Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının faizsiz olarak ertelenmesini talep ediyoruz.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor