BETİMAR ARAŞTIRMA’NIN ADANA YORUMU; “CHP ADAY BELİRLERKEN HALKI DİNLEMEDİ”

Araştırma şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Duman, CHP yönetiminin aday belirlemede büyük riske girdiğini, icraata göre değil, kanaata göre karar verdiğini ve bunun bir tutarsızlık olduğunu söyledi. Gürkan Duman, Seyhan Belediye başkanı Akif Kemal Akay ile Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e haksızlık yapıldığını da vurgulayarak, “Bu uygulama, CHP’nin halkı dinlemediği anlamına geliyor” dedi.

 

 

(HABER MERKEZİ)-2018 seçimleri ve 2019’daki yerel seçimlerini en yakın bilen, 14 ve 28 Mayıs seçimlerini nokta atışı yaparak sıfır hatayla bilen Betimar Araştırma’nın Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Duman, CHP”nin aday belirlerken halkın istediğini değil, kendi istediğini yaptığını belirti, büyük riske girdiğini ima etti.

Türkiye’nin birçok ilinden büyük Adana’nın Seyhan İlçesi’yle ilgili şok açıklamalarda bulunan Gürkan Duman, mevcut ilçe başkanlarının başarılı hizmetler verdiğini, ancak bunların yerine kişisel kanaatlerle aday belirlendiğini ima etti.

30 Mart yerel seçimlerine yönelik anket çalışmalarını CNN Türk ve NTV’deki canlı yayın programlarında değerlendiren Gürkan Duman, Seyhan ilçesine yönelik ellerindeki verileri de  paylaşarak  şunları söyledi:

“Cumhuriyet Halk Partisi’nde teşkilatlar dinlenmedi, anketler baz alınmadı. Anket yaptığımız bölgelerden yaklaşık 800 bin nüfuslu Adana’nın Seyhan ilçesinde Akif Kemal Akay CHP’nin mevcut belediye başkanı idi. Aday yapılmadı. Diğer bölgelerde yaptığımız anketlerde de mevcut belediye başkanlarında, özellikle CHP’li belediye başkanlarında oy verme davranışları olumlu ve seçimleri kazanabilecek adayların da olduğunu biz gördük. Fakat burada kriter anketler ve teşkilatlar olarak görülmedi. Akif beyin başarı oranı yüzde 60, oy verilme oranı yüzde 42. Cumhuriyet Halk Partisi, araştırmalara göre, anketlere göre karar veriyorsa buradaki oranlar da tutarsız hale geliyor. Seçmen bu şekilde CHP tarafından dinlenmemiş oluyor.”

Öte yandan, Soner Çetin ve  Akif Akay’ın başarılı hizmetlerine rağmen aday gösterilmemelerini, CHP’ye, aday gösterilmeyen Soner Çetin ve Akif Akay’a ve seçmenlere haksızlık olarak değerlendirildiği belirtildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor