Beyhan Demirtaş, otizmlilerle buluştu

ADANA (BÖLGE)-Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş, Otizmle Barış Derneği’nin düzenlemiş olduğu etkinlikte otizimli bireyler ve aileleriyle bir araya geldi.

Yedipınar Engelliler Parkı’nda düzenlenen etkinlikte otizimli bireyler ve aileleriyle sohbet eden Beyhan Demirtaş, geçtiğimiz günlerde Aksaray’da yaşanan üzücü olayı kınadıklarını dile getirdi. Ülke genelinde bu ve benzeri talihsiz olayların yaşanmaması için farkındalık etkinliklerinin artırılması gerektiğine vurgu yapan Beyhan Demirtaş, “Tüm çocuklarg ibi otizmli çocuklarımızın da eğlenme, oyun oynama, ortak sosyal alanları kullanma ve eğitim hakları vardır. Bizlere düşen görev gerek eğitimde gerekse sosyal hayatta, fırsat eşitliği çerçevesinde, otizmli bireylerimizi anlamak ve onların bu haklara ulaşmasını sağlamak” dedi.

Sadece otizmli değil, özel eğitime ihtiyaç duyan tüm bireyler için duyarlı olunması gerektiğini dile getiren Beyhan Demirtaş, “Tüm özel çocukların sevgi, sabır ve anlayışla yoğrulan ve sonrasında iyi planlanmış bir eğitimle desteklenen bir yaklaşıma ihtiyacı olduğunu, ancak bu sayede yaşıtları gibi bilişsel ve sosyal becerilerini geliştirerek toplumdaki yerlerini alabilirler” dedi.

Beyhan Demirtaş, etkinliğin devamında ailelerin ihtiyaçları ve sorunları hakkında bilgiler aldı. Oldukça renkli görüntülere sahne olan etkinlik, hep birlikte çekilen hatıra fotğrafının ardından sona erdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor