Beyhan Demirtaş, temel afet bilinci eğitimine katıldı

HABER: Eylem USNEKER

ADANA (BÖLGE)-Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Adana İl Temsilciliği tarafından “Engelleri Aşan Anneler” sloganıyla gerçekleştirilen özel gereksinimli çocukların annelerine verilen “Temel İlk Yardım Eğitimi”nin ardından gerçekleştirilen sertifika töreni ile “Afetlere Hazırlık Eğitimi”ne katıldı.

Beyhan Demirtaş’ın yanı sıra; Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr.Adnan Atılgan, KADEM üyeleri ile sertifika almaya hak kazanan annelerin katıldığı program KADEM Adana il temsilciliğinde düzenlendi.

Gerçekleştirilen programda “Temel İlk Yardım Eğitimi”nin ardından sertifika almaya hak kazanan annelere sertifikalarını Beyhan Demirtaş vererek, katılımcıları tebrik etti.

Annelerin herhangi bir doğal afet sırasında özel gereksinimli çocuklarını korumaları için nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda bilgi vermek amacıyla düzenlenen “Afetlere Hazırlık Eğitimi”nde AFAD eğitmeni Hikmet Eroğlu ve İbrahim Kayırali tarafından annelere bilgiler verildi.

KADEM İl Temsilcisi Reşan Arlıer yaptığı konuşmada, “Özel çocukları olan annelerin afetlerde kendisi ve çocuğunun can güvenliğini sağlamak için alması gereken önlemleri öğretmeyi hedefledik. Özel evlatlarımızın ve ailelerinin yaşadığı sorunların çözülmesinde ve topluma adaptasyonlarının sağlanması noktasında hep yanlarında olacağız. Sevginin, merhametin, empatinin önünde engel yok” diye konuştu.

Beyhan Demirtaş ise, “Her çocuk özeldir; ama özel ilgiye ihtiyaç duyan çocuklarımızla aileleri ve ailelerinin farklı konularda eğitilmeleri bizler için son derece önemli. İlk yardım, herkesin bilmesi gereken bir konu. Dünyanın bin bir türül hali var. Herkes bir gün acil müdahalede bulunmaya gereksinim duyabilir. Özellikle de özel çocuğu olan annelerimizin bu konuda eğitimli olmaları çok öneamli. Annelerin zor anlarda nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda bilgilendirildiği bu güzel faaliyetin gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Adana İl Temsilcisi ReşanArlıer olmak üzere tüm KADEM üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor