Biçer: 2.Spor çalıştayı hazırlıklarına başladık

HABER: Mehmet APAYDIN

ADANA (BÖLGE)-Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Haşmet Biçer, kentte yarar sağlayacağına inandıkları “2. Spor Çalıştayı” hazırlıklarına başladıklarını söyledi.

Haşmet Biçer, Adana Tabip Odası’nda Seyhan Kent Konseyi Başkanı Erkan Karakaya  ve Seyhan ile Büyükşehir Kent Konseyi Halk Sağlığı ve Spor Komisyonu üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantıda, 2020 yılı içinde yapmayı hedefledikleri eylem planı hakkında bilgiler aktardı. Ayrıca, komisyon üyelerinin görüş ve düşüncelerini aldı.

Kentin dinamiklerini harekete geçireceklerini, vatandaşlara yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini ifade eden Biçer, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Yeni sezonda, bilgili, deneyimli ve donanımlı komisyon üyeleriyle yola çıktık. Hemşerilik bağlarını güçlendirerek 6 ciddi çalıştay gerçekleştirmeyi hedeflemekteyiz. Özellikle son yıllarda eskiye oranla gelişen halk sağlığı ve spor bilinci ve kültürü konusuna tüm vatandaşlara dokunmayı, ulaşmayı düşünüyoruz. Geçen yıl birinci spor çalıştayını gerçekleştirdik. Bu sene, eksiklerimizi belirleyerek daha kapsamlı ve geniş katılımlı 2. Spor çalıştayını 16 Mayıs Cumartesi günü yapmayı hedefliyoruz.Çalıştaydan çıkacak sonucu da kitapçık haline getirerek vatandaşların da yararlanmasını sağlayacağız. Tüm etkinliklerimizde başta Çukurova Üniversitesi ve Milli Eğitim olmak üzere, okul yöneticileri, muhtarlar, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları ve sporun diğer paydaşlarıyla koordineli çalışacağız.”

Sporun ailede başladığına dikkat çeken Biçer, özellikle annelerin çocuklarına rol model olmalı gerektiğinin altını çizdi.

Seyhan Kent Konseyi Başkanı Erkan Karakaya, ortak toplantının yararına değinerek, birlikte önemli faaliyetler gerçekleştireceklerini ifade etti.

-TOPLANTIYA KİMLER KATILDI ?-

Seyhan ve Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Halk Sağlığı ve Spor Komisyonu toplantısına şunlar katıldı:

Haşmet Biçer (Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı), Erkan Karakaya (Seyhan Belediyesi Kent Konseyi Başkanı) Hasan Emir Kavi (Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri), Esen Zor (Seyhan Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri), Dr. Selahattin Menteş (Yürütme Kurulu Üyesi) üyeler, Mustafa Kürşat Uçar, Ertunç Tansuğ, Necdet Hüğül, Doç. Dr. Gonca İnce, Mehmet Teyfik Erdem, Turan Arı, Gökhan Gökçe, Gülşen Doğan, Değer Mazı, Ramazan Şanıvar.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor