Bilal Bilici: Mazot fiyatı çiftçinin belini büküyor

(HABER MERKEZİ)-İYİ Parti Adana Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Bilal Bilici, son bir yılda yüzde 51 artan mazot fiyatının çiftçinin belini büktüğünü söyledi. Yüksek enflasyon sebebi ile girdi maliyetlerinin çok yükseldiğini belirten Bilici, mısır fiyatlarının tekrar güncellenmesi gerektiğine dikkat çekti.

İYİ Parti Adana Milletvekili Bilal Bilici, “Türkiye’de çiftçilerin en büyük girdi maliyetlerinden biri olan mazotun fiyatı, son bir yılda yüzde 51 artarak 25,03 TL’den 37,80 TL’ye yükseldi. Geçen yıl mazotun litre fiyatı 25,03 TL iken, mısırın bir ton fiyatı 5700 TL idi. Bu sene ise, mazotun litre fiyatı 37,80 TL iken, mısırın bir ton fiyatı 6000 TL. Bu durumda, çiftçinin kâr marjı sadece mazot zamları göz önüne alındığında dahi yüzde 30 azalmıştır” dedi.

MISIR FİYATI ARTMALI

Açıklanan mısır fiyatlarında muhakkak bir artış yapılması gerektiğini vurgulayan Bilal Bilici; “Çiftçilerimizin yaşam ve çalışma koşullarını umursamayan, tarım sektörünü günden güne bataklığa sürükleyen AKP iktidarı, mısır fiyatını düşük tutarak ithal ürünlere ilgiyi arttırıyor. Bu adaletsizliği yaratan AKP iktidarının; çiftçilerimizin üretimi azaltmaması ve ülke ekonomisine katkı sağlayabilmesi için; mazot fiyatını makul seviyelere indirmesi ve mısır fiyatını piyasa koşullarına göre kesinlikle tekrardan düzenlemesi gerekmektedir” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor