Bilal Uludağ’dan 19 Mayıs Bayram mesajı

ADANA (BÖLGE)-Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle açıklamada bulundu. Başkan Uludağ, 19 Mayıs’ın bundan 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsuna ayak basarak, Cumhuriyetimizin parlak geleceğinin ilk adımı olan kurtuluş meşalesini yaktığı gün olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Bilal Uludağ, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında şu görüşlere yer verdi:

 “19 Mayıs, Devletimizin kurucusu ve Cumhuriyetimizin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ’ün yaydığı inanç ve kararlılıkla başlayan Milli Mücadelenin, insanlarımızın el ele vererek kuracağı aydınlık geleceğin başlangıcının tarih sayfalarına yazıldığı gündür. Milletimizin tarih sayfası önünde yeniden şaha kalkışının başlangıcı 19 Mayıs 1919’dur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Samsun’da yakılan meşalenin tüm Anadolu’yu aydınlatmasıyla destansı bir bağımsızlık mücadelesi başlamıştır. Bu tarih tüm dünya milletlerine şunu bir kez daha göstermiştir ki; Türk Milleti bağımlı yaşamaktansa ölmeyi tercih etmektedir. Kurtuluş Savaşı bu şanlı mücadelenin adıdır. Bugünkü mevcudiyetimizi ve bağımsızlığımızı şüphesiz ki o günlere borçluyuz.

Gençler, milli ve manevi değerlerimize sahip, çalışkan, vatanını, milletini seven bu ülkenin yarınları olarak; daha çok çalışmalı ve ay yıldızlı bayrağımızı ilelebet dalgalandırmalısınız. Bu vesile ile gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını en samimi duygularımla kutlar, başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anarım.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor