Bilim gençlerle kazanacak

Bilimin rehberliğinde yürütülen çalışmalardan ilham alarak gençleri bilimle buluşturmayı, daha iyi bir gelecek için gençlere bilimi sevdirmeyi amaçlayan Bilim Gençlerle Kazanacak Projesi’nin nisan ayı etkinlikleri “Gerçek Zeka mı, Yapay Bir Algı mı?” ve “21. Yüzyılda İnşaat Mühendisliğinin Dönüşümü” konularına odaklanacak.

 

Bilim Kahramanları Derneği’nin öncülüğünde, Pfizer Türkiye’nin katkıları ile 15 ve 16 Nisan tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleşecek olan etkinlikler, Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Başaran Bundur ve University College Dublin Öğretim Üyesi Dr. Polat Göktaş’ın katılımlarıyla lise öğrencilerine yönelik düzenlenecek. Tüm lise öğrencilerinin katılımına açık olan ücretsiz bilim etkinlikleri sonrasında gençlere dijital katılım belgesi de verilecek.

 

Gençlerin bilime olan merakını ve ilgisini teşvik etmek amacıyla 2021 yılından bu yana kesintisiz olarak devam eden proje, gençlere eğitim ve kariyer yolculuklarında çeşitli bilim dalları ve çok sayıda bilim insanı ile ilham vermeyi amaçlıyor. Proje sayesinde, 14-18 yaş aralığındaki lise öğrencileri farklı dallarda çalışan bilim insanlarıyla bir araya gelerek onların çalışmalarını yakından tanıma, farklı bilim dallarını ve bilim dünyasının güncel çalışma alanlarını keşfetme, bilimsel sorularla hipotez oluşturma, hipotezi test etme ve evdeki malzemelerle deney hazırlama gibi süreçleri deneyimleme fırsatı buluyorlar.

Ücretsiz olarak düzenlenen bilim etkinliklerinin duyurularına Bilim Kahramanları Derneği ve Pfizer Türkiye sosyal medya hesaplarından ulaşılabiliyor. #bilimgençlerlekazanacak

Bilim Gençlerle Kazanacak: Nisan Ayı Çevrimiçi Etkinlik Takvimi

  1. Yüzyılda İnşaat Mühendisliğinin Dönüşümü

Tarih: 15 Nisan 2025, Salı

Saat: 18.30

Bilim İnsanı: Doç. Dr. Zeynep Başaran Bundur

Üniversite ve Bölüm: Özyeğin Üniversitesi – İnşaat Mühendisliği Bölümü

Bilim Etkinliği Detayı: Dijitalleşme ve yapay zeka, akıllı ulaşım, iklim değişikliği, dijital üretim ve afet yönetimi gibi alanlarda mühendislik süreçlerini dönüştürerek, daha sürdürülebilir ve dayanıklı yapılar oluşturmayı mümkün kılmaktadır. “21. Yüzyılda İnşaat Mühendisliğinin Dönüşümü” etkinliğinde, inşaat mühendisliğinde son yıllarda öne çıkan teknolojik gelişmeler, inşaat mühendisliğinin değişen rolü ve yeni teknolojilerin entegrasyonu ele alınacak.

Gerçek Zeka mı, Yapay Bir Algı mı?

Tarih: 16 Nisan 2025, Çarşamba

Saat: 18.30

Bilim İnsanı: Dr. Polat Göktaş

Üniversite ve Bölüm: University College Dublin – Bilgisayar Bilimleri

Bilim Etkinliği Detayı: “Gerçek Zeka mı, Yapay Bir Algı mı?” etkinliğinde, yapay zekanın ne olduğu, nasıl çalıştığı ve gerçekten insan gibi düşünüp düşünemediği keşfedilecek.

Bilim Etkinlikleri *Kayıt Formu: http://bit.ly/bgkkayit

Bilim Etkinlikleri ile ilgili sorular için: atolye@bilimkahramanlari.org

* Programa katılmak isteyen 14-18 yaş arasındaki gençlerin kayıt formunu, velilerinin doldurması beklenmektedir.

Bilim Kahramanları Derneği Hakkında:

Bilimsel farkındalığı ve bilimsel düşünme becerisini toplumun her kesimine yaymak için yola çıkan Bilim Kahramanları Derneği, özellikle çocuk ve gençleri erken genç yaşta bilimle buluşturma gayesiyle çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çalışmalar sayesinde Bilim Kahramanları Derneği, bilimle iç içe olan çocukların ve gençlerin becerilerini geliştirmenin yanı sıra “duyarlı dünya vatandaşları” olarak yetişmesini sağlamaktadır. Dernek ayrıca, sürdürebilirlik üzerine çalışmalar yaparak günümüz sorunlarına da somut çözümler üretmektedir. 21. yüzyılın getirdiği yenilik ve zorluklara karşı yaratıcı ve hızlı çözümler üretebilen, sorgulayan ve değişimlere karşı adaptasyon yeteneği yüksek bireyler yetiştirmenin önemine her daim vurgu yapan Dernek, sivil toplum, özel sektörü ve kamu sektörü ile çeşitli iş birlikleri geliştirmektedir. Aynı zamanda Türkiye’nin dört bir yanından Derneğe destek veren gönüllüler sayesinde her yaştan bireyi çalışmalarının kapsamına dahil etmektedir. https://www.bilimkahramanlari.org/

Pfizer Hakkında:

Pfizer, 176 yıldır “hastaların hayatını değiştiren çığır açan yenilikler” hedefiyle çalışmakta, bugünün ilaç endüstrisinde yenilikçi ve yüksek teknolojili yaklaşımlarla yeni tedavilere odaklanmaktadır. Pfizer, bir yandan dünyanın en yaygın kullanılan temel sağlık ürünlerini üretip ilaç ve aşılarıyla sağlığın korunmasına katkı sağlarken, diğer yandan geleceği şekillendirecek ve hastaların en yüksek faydayı sağlayabileceği tedaviler üzerinde araştırmalar yürütmektedir. Pfizer’de kanser, kardiyovasküler hastalıklar gibi evrensel sağlık sorunlarına karşı tedaviler geliştirilirken, çok nadir görülen hastalıklara karşı mücadele için çalışılmaktadır. Üniversiteler, dernekler ve kamu ile yaptığı ortak çalışmalarla iş, yatırım ve inovasyon ortamına katkı sağlayan Pfizer, 1957 yılından beri Türkiye’de de hizmet vermektedir. https://www.pfizer.com.tr/ (BÜLTEN)

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor