BİR BU EKSİKTİ UYUZ OLUYORUZ

Corona Salgını nedeniyle eve hapsedildik ya.. Hapis süresiz devam etti ya.. Bu süreyi evde geçirdik ya. Eeee olacağı buydu, UYUZ OLDUK.. Üstelik artarak devam ediyor.

Yani  Koronavirüsten kaçarken uyuz hastalığına yakalandık.

Eğer cildinizde  kaşıntı, döküntü, kızarıklık belitileri varsa, soğuk havaya bir de  koronavirüs riski  eklenirse evde geçen zaman artarsa, yandı gülüm keten helva.

Amman dikkat! pandemiden sonra kliniğe başvuran uyuz  sayısı 2 buçuk kat artış göstermiş.

Uyuz olmamak için ne yapmamak gerekiyormuş;

Şaşkın sana ne dedim sen ne yaptın

Dün gece gördüm seni ters yola saptın
Bir o yana bir bu yana yatma şaşkın
Tenhalarda menhalarda bitmiş aşkın

Şaka bir tarafa..

Gerçekten bu uyuz olayı ciddi bir olay.. Doktorlar, Beyaz sirke cildin pH dengesini değiştirdiğini  ve bu değişiklik sonucunda uyuz böceklerini öldürdüğünü,  daha sonra bir pamuk yardımı ile bu karışımı 5 dakika kadar kaşınan bölgede tutulmasını öneriyorlar.

Corona’dan kurtulalım derken uyuza yakalanmayalım.

……………………

TÜRKİYE”DE

İŞSSİZ SAYISI

“Gerçekte Türkiye’de işsizlik 10 milyondur. Erdoğan, fiyatların düşürülmesini tavsiye etti. Hükümet yanlısı bir gazete, okurlarına ucuz alışveriş için ipuçları verdi ve tüketicilerin tok karnına ve küçük sepetle alışverişe gitmesini önerdi.

Ancak alışveriş önerisi, aylık 330 Euro gelirle geçinmek zorunda kalanların sorunlarını çözmez. İstanbul’da küçük çocuklarına destek olamayan bir çiftin intiharı manşetlerdeydi. Genelde tezahürat yapan taraftarların karşısına çıkan Erdoğan, ülkedeki gerçekle yüz yüze geldiğinde, hakaret ve öfkeyle karşılık veriyor. 2019’un sonunda, tamamen Türk olduğu iddia edilen bir elektrikli otomobilin prototipini sundu, ancak sorumlu bakan daha sonra aracın önemli parçalarını Almanya, İtalya ve İngiltere’den ithal edildiğini kabul etmek zorunda kaldı. Türk Deniz Kuvvetlerinin bu yıl hizmete girecek olan ve ülkenin verimliliğinin kanıtı olarak hükümet tarafından övülen Türk Deniz Kuvvetleri’nin ilk helikopter taşıyıcısı, İspanya’dan gelen planlara göre inşa ediliyor.

Hükümetin kapsamlı medya kampanyalarına rağmen, Erdoğan’ın güzel dünyası ile gerçeklik arasındaki boşluk dolmuyor. Yeni bir ankete göre, neredeyse her iki Türk yurtdışında yaşamak istiyor. Erdoğan’ın AKP partisinden her üç seçmenden biri Türkiye’den ayrılmak istiyor”

Bu haberi hangi Türk gazetesi yazmış diye merak ediyorsunuz değil mi? Yazan kişide mangal gibi yürek olduğunu da söylüyor, ya da içinizden geçiriyorsunuzdur..

Ama öyle değil..

Bu haber Almanya’nın en köklü gazetelerinden Der Tagesspiegel gazetesi tarafından yayımlandı.

O eskidendi..

Abdi İpekçi, Uğur Mumcu, Hasan Pulur, Çetin Altan, İlhan Selçuk gibi yazarları çoook özleyeceğiz..

Onların döneminde yürekli gazeteciler yazardı kendileri gibi.

Mekanları cennet olsun..

İyi ki bugün Yılmaz  Özdil, Emin Çölaşan, Necati Doğru, Saygı Öztürk gibi yazarlar var ..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor