BİRİZ BERABERİZ HEP BİRLİKTEYİZ

HABER: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE)-BÜRO MEMER-SEN Adana Şubesinin İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi. Eşit işte eşit maaş konusunda mağduriyetler olduğunu gündeme getirdiklerini belirten BÜRO MEMUR_SEN Adana Şube Başkanı Mehmet Tanrıöver, Uzmanlık kadrosu konusunda da çalışan arkadaşlarına da verilmesini talep ettiklerini söyledi.
Toplantıya,  Ak Parti Adana Milletvekili Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu Büro MEMUR -SEN Genel Başkanı Metin Yılancı Adana Milletvekilleri Ahmet Zenbilci Abdullah Doğru Ak Parti İl Başkanı Şerif Güler, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir,  MEMUR-SEN Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, BÜRO SEN Adana Şube Başkanı Mehmet Tanrıöver,  Ak Parti Seyhan İlçe Başkanı Ahmet Akan, Emekli Kıdemli Albay Şinasi Karaaslan Konfederasyona Bağlı Bölge İllerden Gelen Şube Başkanları Kurum Müdürleri Sendika Üyeleri misafirler katıldı.
MEMUR MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİDİR
Süvari Okçuluk Binicilik Tesislerinde BÜRO MEMUR-SEN  Sendikası Adana teşkilatının Genişletilmiş İl Divan Toplantısında konuşan Adana BÜRO MEMUR-SEN Şube Başkanı Mehmet Tanrıöver ; Görevi bize emanet ettiğiniz günden itibaren insan odaklı görevi ifa etmeyi kendimize şiar edinmiştik. Biz sendika olarak insan odaklı hizmet için varız. Sendikamızın amacı üyelerimizin bir yerlere gelmesini de sağlamaktır. Hepiniz adına toplu sözleşme süreci yaşadık. Ak Parti Adana Milletvekillerimiz şunda bizimle buradalar. Eşit işte eşit maaş konusunda mağduriyetler olduğunu gündeme getirdik. Uzmanlık kadrosunun çalışan arkadaşlarımıza da verilmesini talep ettik. Talebimizin de arkasındayız. Bundan sonra bu talebinizi takip edeceğiz inşallah elimizden gelen her türlü mücadeleyi vereceğiz. Genel başkanımız müzakerelerde çok güzel duruş sergiledi. Bu aziz millet aç kalmasını da susuz kalmasını da bilir. Dünyayı Suriye sınırlarına düzenlenen harekâtla dize getirdik. Bu tarihi günleri çocuklarımıza anlatacağız. Biz aç kalırız gerekirse MEMUR olarak maaşımızı almayız. Gerekirse bu konuda canlarımızı veririz. Ama asla asla bu devletin bir karış toprağını kimseye vermeyiz. “ dedi.Tanrıöver il divan toplantılarına iştirak eden,ilgi gösterenlerede teşekkür etti.
MEMURLARIN DEVLETİMİZDEN ALACAĞI VAR
MEMUR -SEN Genel Başkanı Metin Yılancı, İl divan toplantısında yaptığı açıklamasında şunları kaydetti; “ Arkadaşlar ben sizin karşınızda Genel Başkan olarak değil bir kardeşiniz olarak bulunuyorum. Genel Başkanlıklar gelip geçici, bir genel başkan gelir biri gider. Sizin kardeşiniz bir mesai arkadaşı olarak buradayım. Suriye’de Askerimize selam veriyor, bizde selam vererek konuşmamıza devam edelim. Dünyayı dize getiren başkomutanımıza bir selam göndererek söze başlayalım. Toplu İş sözleşmesi sürecinde tüm bakanlıklara tek tek gittik. Cumhurbaşkanımız dünya 5’den büyük söylüyor. Bizimde devletimizden MEMURLAR olarak alacaklarımız var. Bize devletin sendikasının diyorlar Allah razı olsun Devletimizin milletimizin sendikasıyız elbet. Sözleşme anında bu bize sorulduğunda peki siz kimin yanlısınız dediğim zaman kimse bir şey söylemiyordu. 96 madde ile sözleşmeye gittik. 96 maddenin bir tanesi dahi üyelerimizin hakkı değilmiydi çok şaşırdık. 8 Bakanlığımızın sekide toplu iş sözleşmesine imza atacak yoksa bizde toplu iş sözleşmesine imza atmayacağız. Cumhurbaşkanımıza yedi düvel diz çöktüremiyor ya, işte o bakanlar dan bir tanesi, bana diyor ki ben bakan yardımcıyım, bende dedim ki ne olursan ol. Ben 80 bin kişinin seçilmiş Genel başkanıyım, senin ile atanmış değilim dedim. Biz ekmeğin mücadelesini yapıyoruz. Ekmek ne demek olduğunu biliyormusun dedim. Açlığımızı gideren ekmeğin bir lokma daha fazla olması için uğraşıyoruz dedim. Sizin kilo yapar anlayışınız varya, memurun bir lokması büyümüyor söyledim. İşte bu zihniyet var ya Cumhurbaşkanımıza diz çöktürülmüyor ya biz diz çöktürürüz diyen zihniyetlerden bürokraside birisi bu. “
Adana BÜRO MEMUR-SEN Sendikasına  ilk üye olanlara Genel Başkan ve Adana Şube Başkanının elinden verilen Şükran belgelerinin dağıtılmasının ardından toplu fotoğraf çekilmesiyle İl divan toplantısı sona erdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor