BİZ ZAFER PARTİSİ OLARAK ŞAM’A GİDİYORUZ

Suriye’ye gitmek üzere yola çıkan Zafer Partisi heyeti Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda basın açıklaması yaptı. Heyet adına konuşan Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Sina Gürel, “Genel Başkanımıza sanırım içeriden ve dışarıdan bir takım engeller çıkartıldı. Ama ayrıntılı bilgi istiyorsanız tabii ki kendisine sormanız lazım. Ama biz Zafer Partisi olarak Şam’a gidiyoruz” dedi.

HABER: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Zafer Partisi heyeti, savaşın sona erdiğini göstermek ve bazı temaslarda bulunmak üzere Genel Başkanları Prof. Dr. Ümit Özdağ olmadan Suriye’ye gitti. Heyet, Suriye’ye gidiş öncesi Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda açıklama yaptı. Açıklamayı Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Sina Gürel gerçekleştirdi.

Başkan Yardımcısı Gürel, “Değerli arkadaşlar bu akşamüstü Beyrut üzerinden Şam’a doğru hareket etmiş olacağız. Zafer Partisi heyeti olarak Genel Başkan Yardımcılarımız Sayın Fikret Bayır ve Sayın Nezih Karaman’la birlikte Suriye’ye gayriresmi bir ziyarette bulunuyoruz. Bu gayriresmi ziyaretin önemli amacı şu: Biz parti olarak artık geçici sığınmacı Suriyelilerin mutlaka savaş bittiğine göre ve ülkede barış şartları oluştuğuna göre kendi ülkelerine salimen dönmelerini savunuyoruz ve bunu gerçekleştirmek için bir siyasi mücadele içindeyiz. Dolayısıyla bu ziyaretimizin amacı da Suriye meşru hükümetinin denetiminde olan Suriye topraklarında hiçbir olumsuz koşul bulunmadığını, herkesin olağan yaşamına devam ettiğini göstermek için olacak” dedi.

“ŞİMDİ GERÇEKTEN ‘KARDEŞ OLMAYA MECBURUZ’ NOKTASINDA BULUŞMAK ÜZERE TÜRKİYE’NİN DE BİR TAKIM ADIMLAR ATMASI GEREKİYOR”

Tabii Suriye’nin işgal edilmiş topraklarında yani PYD PKK’nın Amerikan desteğiyle bulunduğu topraklarda henüz Suriye Devleti denetiminin tam sağlanamamış durumda olduğuna da vurgu yapan Gürel, “Ama büyük ölçüde geri kalan yerlerde Suriye’nin denetimi söz konusu. Dolayısıyla amacımız bunu Türk kamuoyuna olduğu gibi yansıtmak. Ve bu gayriresmi ziyaret sonunda ya da sırasında eğer fırsatınız olursa bazı görüşmeler de yapmak istiyoruz. Ama belki hatırlarsınız ben kişisel olarak 2016 Mart’ında Suriye’ye gitmiştim. Tam iç savaşın ortasında ve orada Sayın Esad’la görüşme fırsatını da bulmuştum. Ve bunu hem Türkiye’deki yayın organlarına başta Yurt Gazetesi olmak üzere yansıtmıştım ve o zaman Esat’ın mesajı Türk halkına ‘Kardeş olmaya mecburuz’ mesajıydı. Ve bunu yansıtmıştık. Şimdi gerçekten ‘Kardeş olmaya mecburuz’ noktasında buluşmak üzere Türkiye’nin de bir takım adımlar atması gerekiyor. Bunu da vurgulamamız gerekiyor. Çünkü Türkiye’nin Suriye’deki varlığı geçicidir. Geçici olmalıdır. Ve sadece Suriye’nin toprak bütünlüğünü gerçekleştirmek üzere olmalıdır. Ve teröre karşı Adana Mutabakatı çerçevesinde Suriye’nin meşru hükümetiyle iş birliği yapmak üzere Türkiye orada bulunmalıdır. Bunun meşru temelleri budur. Bunun bilinciyle şimdi Suriye’ye böyle bir gayriresmi, turistik seyahat düzenliyoruz. Teşekkür ederim ilginize” dedi.

“BİZ ZAFER PARTİSİ OLARAK ŞAM’A GİDİYORUZ”

Ziyarete Genel Başkan Ümit Özdağ’ın da katılacağı açıklanan daha sonra bir takım yasaklar nedeniyle ziyarete katılım sağlayamayan Özdağ’la ilgili de Gürel, şunları bildirdi:

“Yani o konuda ayrıntılı bilgiyi Sayın Genel Başkan kendisi verecektir. Ama ben şu kadarını söyleyeyim sanırım içeriden ve dışarıdan bir takım engeller Sayın Genel Başkan’a çıkartıldı. Ama ayrıntılı bilgi istiyorsanız tabii ki kendisine sormanız lazım. Ama biz Zafer Partisi olarak Şam’a gidiyoruz.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor