‘Bizim lokmamız rıza lokmasıdır’

ADANA (BÖLGE)- Muharrem ayı nedeniyle 12 gün boyunca Adana Alevi Kültür Derneğinde düzenlenecek olan yas-ı matem muharem orucunu açma etkinliğinde canlar bir araya geldi.

Yemek öncesi canlara açıklamalarda bulunan Alevi Kültür Derneği Adana Şube Başkanı Hasan Mansuroğlu, Muharrem ayında canlarımızla birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde yas-ı matem orucumuzu birlikte açmaktayız. Bizim lokmamız bir rıza lokmasıdır dedi.

Mansuroğlu, Hiçbir kurumdan maddi destek talebinde bulunmadan, tamamiyle canlarımızın gönül rızaları ve katkılarıyla, derneğimizin mutfagında pişirilen lokmaların canlara dağıtılacağını, 12 gün boyunca dernekte sürecek olan yas-ı matem orucunu açmak için tüm canları Alevi Kültür Derneginde yapılan etkinliğe davet etti.

Hazırlanan lokmaların dua ve gülbenklerini İsmet Demir ve Hasan Bilici dede yaparken, 12 gün boyunca dernek zakirliğini yapacak olan Aşık Turabi Kaya can muharrem ayının ikinci günü de birbirinden güzel deyiş ve duazlarını okuyarak etkinliğe katılan canların begenisini kazandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor