BÖLGE GAZETESİ NİHAYET ALTIN KOZA’DA HATIRLANDI

18-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek  olan 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin tanıtımı dün Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Festival Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar, Festival Yürütme Kurulu Üyesi Nebil Özgentürk ve Hüseyin Orhan, Festival Yönetmeni İsmail Timuçin’in ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

 

HABER: CANSU ERSOY

BÖLGE Gazetesi’nin başlattığı kampanyalar, film yapımcıları, sinema oyuncularının davet edilerek başlattığı Altın Koza Film Festivali ile ilgili çalışmalar başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar basın toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, “Elbette Cumhuriyetimizin 100. yılında Altın Koza’nın 30. Festivalini yapmak da bizim için ayrı bir onur ve gurur. Adana’da bir film festivali yapmak çok daha farklı anlamlı. Altın Koza iddia ediyorum Türkiye’nin Oscar’ı. Hani Adanalının sanata düşkünlüğü ve sanatsever olması yanında bu toprakların ürettiği çok değerli bir iş. Türkiye’de Altın Koza neden bu kadar önemli? Diye düşündüğümüzde Adana’nın sanata olan ilgisi, seçiciliği sanatseverliği ortaya çıkıyor. Ama aynı zamanda Adana’mızın çok kıymetli değerleri de ortaya çıkıyor. İşte yürütmede olan arkadaşlarımız dahil; yapımcısı, yönetmeni, sanatçısı, tiyatrocusu… Hangi yönden bakarsanız bakın Türkiye’de sanatçı üreten önde gelen illerin başında Adana’nın olması da Altın Koza’nın önemini aslında çok açık bir biçimde gösteriyor.“ dedi.  Karalar, açıklamalarını şöyle sürürdü;

“Biliyorsunuz pazartesi günü başlıyor ve 24’ünde de bitecek. Öncelikle Maraş merkezli depremde ölen vatandaşlarımızın hepsine Allah’tan rahmet diliyoruz. Umarım böyle bir felaketle bir daha karşılaşmayız.

Yine bir sürü etkinliklerimiz olacak ve bunlar ücretsiz. Çok güzel etkinliklerimiz olacak ve yerel basınla işbirliği içerisinde bu etkinlikleri duyuracağız.”

MENDERES SABANCILAR, BÖLGE’YE TEŞEKKÜR ETTİ

Adanalı sinema oyuncusu Menderes Samancılar da, “Öncelikle ben Çukurovalı hemşehrilerimin bize verdiği destek için halkımıza teşekkür ediyorum ve altını çizerek söylüyorum Adana basınına biz bu göreve başladığımızdan beri bize verdiği destekten ötürü bütün basın mensuplarına ve gazetecilere çok teşekkür ediyoruz” dediği basın toplantısında  “Bir basın mensubu hiçbir şehirde bir festivale bu kadar destek vermemiştir. Böyle güzel insanların yaşadığı bir şehirde bu görevde bulunmak gerçekten gurur verici. Biz 4 yıldır bu festivalde çalışıyoruz ve bu 5.yılımız. Elimizden geldiğince yine görkemli, etkili bir festival yapmak için çalıştık. Festival sonuna kadar desteğinizi bizden esirgemeyeceğinizi biliyoruz.” dedi. Samancılar, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Adana basını bizim festivalimiz için çok önemli. Geçmiş yıllarda biliyorsunuz festival kesintilere uğramıştı. Yani mesela Van’da deprem olmuştu. Bizim festival 5 sene geriye gitti. Veya İzmit/Kocaeli depremi oldu. Bizim festival yine 3-5 sene geriye gitti. Çeşitli aralıklarla festival hep kesintiye uğradı. Fakat bu yıllarda biz toplandık ve defalarca Adana’ya geldik. Ama bizim gelmemizi, gelişmelerimizi karşılayanları Adana’nın gazetecileriydi. Yani Adana basını bütün bu hareketi oluşturdu. Nevzat Uçak başkanlığında bir heyet oluşturdular. Bölge Gazetesi olarak. Yani biz sadece festival başlasın diye defalarca geldik gittik. Nevzat kardeşimiz bütün Adana’nın işadamlarını topladı, toplantılar yapıldı. Gerçekten böyle bir dinamizm her şehirde olmaz. Yani Adana’nın basını festivali kadar güçlü. Onun için gerçekten Nevzat Uçak başta olmak üzere tüm Adana’nın basınına geçmişteki yıllara da dayanarak sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

Adana’lı gazeci-yazar Nebil Özgentürk te “Gerçekten çok heyecanlandım. Çok değerli katılımınız için çok mutluyuz” diye başlattığı konuşmasını  şöyle sürdürdü;

“Tabii bir medya mensubu olarak içimdeki kırıklığı, burukluğu paylaşmak istiyorum. Ben Yeni Adana Gazetesi’ni okuyarak gazete diye bir kavramla tanıştım. Yeni Adana Gazetesi ayrı bir hikaye ve Yeni Adana Gazetesi 2 ay önce kapandı. Tabi biz sinemacıyız ama biliyorum ki 53 yıldır Yeni Adana Gazetesi bu festivali destekledi. Ne yazık ki artık baskıya son verdi. Yeni Adana ile büyümüş bir Adanalı ve medya mensubu olarak bundan çok etkilendim, üzüldüm. Bu festivalin basın toplantısında Yeni Adana’nın tekrar baskıya dönmesi dileğinde bulunuyorum. Yeni Adana hepimizin gazetesidir ve sinemaya destek verdiği için de ayrıca alkışı hak ediyor.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor