BÖLGE GAZETESİ VE ADANA HALKI

BÖLGE Gazetesi’ni kurarken, HALKIN GAZETESİ olarak kurduk.. 30 yıl boyunca  yayın hayatımızı  bu anlayışla sürdürdük, bir adım geri adım atmadık.. Yayın alanımız Anamur’dan Diyarbaır’a kadardı.. Ancak, ekonomik koşullar bizi geri çekilmek zorunda bıraktı.. Yılmadık, tüm zorluklara göğüs gerdik ve ayakta durmayı başardık..

Okullararası bilgi yarışması düzenleyerek gençlerimizi  eğitime teşvik etmeye çalıştık.. Mahallelerarası futbol müsabakaları düzeleyerek kahvehane köşelerinden futbol sahalarına çektik. Çukobirlik kapatılmasın diye kampanyalar başlattık, Adana’da Adanalı olanların ihanetine uğradık, başaramadık, kapatılmasını isteyenler kazandı, engel olamadık..

Adana kültürünü yaşatabilmek için kapatılan, üstüne toprak atılan Altın Koza Film Festivali için kampanyalar başlattık. Türkiye’nin önemli sinema oyuncularını, film yapımcılarını kendi ekonomik olanaklarımızla Adana’ya davet ettik, toplantılar yaptık, önemli bir kamuoyu oluşturduk ve başardık.

Bugün kucağımızda TEMSA olayını bulduk.. Ekonomik koşullar nedeniyle üretim durdu.. Binlerce işçinin aileleriyle ve bu pazardan yararlanan onbinlerce insanın olumsuz etkilenmemesi için yeni bir kampanya başlatık, TEMSA KAPANMASIN diye..

Çok sayıda dostumuzun desteğini aldık.. Yeter mi? Yetmez.. Aynı desteği sayın Adana Milletvekillerinden bekliyoruz, memleketlerine ve kendilerine oy veren halkın talebi karşısında sessiz ve duyarsız kalmamaları , sorunu parlamento düzeyinde ele almaları için.. Yetmez, başta odalar olmak üzere tüm demokratik kitle kuruluşları bu meseleye sahip çıkmalı.. Yetmez, başta Büyükşehir Belediye Başkanı  Zeydan Karalar olmak üzere, tüm ilçe Belediye Başkanları ve siyasi parti il başkanları konuyla yakından ilgilenmeli..

Mesele, TEMSA’nın kapatılmasının vereceği ekonomik krizdir.. Binlerce işçi işinden olacak.. Onların çocukları perişan olacak.. Yedek parça üreten firmalar  iflas edecek.. Bakkalından AVM’lere  kadar çok sayıda kuruluş müşteri kaybedecek.

Bir fabrikanın üretimi durdurması, kapısına kilit vurması, insanların sokağa atılması seyredilecek bir film değil, toplumsal sorun olarak değerlendirilmeli.

İlk adım Adana Ticaret Odası’ndan geldi.. Yarın yönetim kurulu toplanıyor, konu tartışmaya açılıyor.. Sayın Başkan Atilla Menevşe’ye duyarlılığı için teşekkür ediyoruz.

Sananayi Odası’ndan henüz bir ses gelmedi.. Aynı düşünceyle toplantı yapmalarını, konunun tartışılmasını ve sonucun kamuoyuna açıklamalarını bekliyoruz..

Sadece o mu ?

Bu konuda görev, Oda Başkan ve yöneticilerine de düşmektedir.. Görüş ve düşüncelerini kamuoyuyla paylaşmalıdır..

Olay, bir müessesenin kapısına kilit vurma meselesi değil, onbinlerin ekmek kapısının kapanması olayıdır ve duyarlı olunması gereken bir konudur..

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı  sayın Zeydan Karalar’dan da aynı çabayı bekliyoruz.. Konu Meclis’te tartışılmalı., ilçe belediye başkanlarıyla bir araya gelinmeli ve sorun hem Adana ekonomisi, hem de Adana halkı için çözüm formülleri aranmalı..

BÖLGE üzerine düşen görevi sonuna kadar sürdürme kararlılığındaır, dileriz aynı kararlılık tüm  kurumlarda sürer ve sorun çözülür..

……………

BİR BİLMECEM VAR ÇOCUKLAR

Hani TRT’de bir program vardı.. Bir Bilmecem var çocuklar şarkısıyla başlayan..

Evet.. Size bir bilmecem var arkadaşlar.. Sormanıza gerek yok, hemen açıklayacağım.

Hani eski Dışışleri Bakanı ve Başbakanlarımızdan Ahmet Davutoğlu “Gelecek Parti” adı altında bir parti kurdu ya.. O parti kamuoyuna açıklandı ya.. Haberi günlerce gazetelerde, radyolarda, televizyonlarda verildi ya..

Tüm bunlardan sonra Public Status Araştırma tarafından 4 bini aşkın kişiyle anket yapıldı. Anket sonucuna göre Davutoğlu ve Babacan’ın partisinin oy oranı yüzde biri bile bulmuyor.

Adı Public Status  olan Araştırma şirketi kimindir, neyin nesidir diye bir araştırma-soruşturma başladı ki sormayın gitsin.. Şirketin sahibi, tüm araştırmaların sonucunda bulundu..

Sıkı durun açıklıyoruz şirketin sahibini..

AKP Gençlik Kolları MKYK Üyesi Gökhan Oruç Önalan..

Siyaseti siyasetçiler yapar, bilgi birikimi olanlar yapar, ülkeyi ve dünyayı tanıyanlar yapar da, bu çocuk yapamaz yahu. Hem bir partinin MYK üyesi olacaksın, hem anket firması kuracak rakip parti adına kamuoyu yoklaması yapacaksın ve de adını gizli tutacaksın..

Oldu mu be kardeş!..

……………..

SİZ ÖYLE YAPARSANIZ

ŞAHAN GÖKBAKAR DA

İŞTE BÖYLE YAPAR!

Rakı festivali, dostlarimla…

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor