BÖLGE’NİN FARKI

Bir gazete, tarafsız haber, korkusuz yorum, gerçekleri sadece gerçekleri kitlelere ulaştırdığı sürece  saygındır, inanılırdır..

Gazeteniz BÖLGE  yayın hayatına başladığı günden buyana, bu ilkelerle yayın hayatını sürdürmüş, güvenilir gazete olma özelliğini her zaman korumaya çalışmıştır.

BÖLGE, “Çukobirlik kapatılmasın, binlerce işçi ve yan ürün üretenler açlığa sefalete sürüklenmesin, Adana ekonomisi çöker” diye günler süren kampanyalar başlattık.. Ne yazık ki, o kampanyalarda kendisinden halk adına destek beklediğimiz dönemin Adana Sanayi Odası Başkanı, kapatılmasından yana tavır koydu..

Ne oldu? 

Çukobirlik kapatıldı.. Binlerce işçi işsiz kaldı.. Aileleri perişan oldu.. Servis otobüsleri satıldı, bakkal, manav, giyim-kuşam mağazaları müşteri kaybına uğradı, yağ, kumaş üretilmez oldu, kısacası hayat felç oldu..

Bugün TEMSA aynı durumu yaşıyor.. Bankalara olan borcu nedeniyle üretimi  durdurdu, işçiler perişan durumda.. Tamamen kapatılma olasılığı çok yüksek.. Ancak, konuya uzak kalınmaması, sahip çıkılmaması halinde binlerce işçi ve ailesi mağdur olacak.. Yan üretim sağlayan kuruluşlar da beraberinde sıkıntı yaşayacak..

Sasa gitti, Bossa gitti, Güney Sanayi gitti, Paksoy gitti, Milli Mensucak gitti, Paktaş gitti, Marsa gitti, Akdeniz Fabrikası gitti, gitti oğlu gitti.. Ne kaldı geriye?

ENKAZ ..

Çalışmayan fabrikalar, boş gezen onbinler, dikilen gökdelenler..

Bu ülke, bu kent böyle mi kalkınacak?

BÖLGE gazetecilik ve halkın gözü, kulağı, dili olma görevini  TEMSA’nın içinde bulunduğu durumdan dolayı  kamuoyu oluşturma  ve yetkilileri harekete geçirme amacıyla kendine düşen görevi yine üslendi..

Sanayi Odası, Ticaret Odası başta olmak üzere konuyla ilgili tüm kurum ve kuruluşlar ile  Adana milletvekilleri ve Belediye Başkanları düzeyinde görüşmeleri başlatıyoruz..

Adana’ya sahip çıkmak her Adanalının görevidir.. Dileriz, bu girişimlerimiz sonuç verir .

BÖLGE Altın Koza Kültür ve Sanat Festivali’ni tüm engellemelere rağmen, halkın gücünü arkasına alarak başlatılmasını nasıl sağladıysa, TEMSA sorununu da sorumlu ve kentine sevdalı  Adanalılar sayesinde çözüleceğine inanıyoruz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor