BOTAŞ’TA İŞÇİ KIYIMI

(HABER MERKEZİ) Dünyada ve Türkiye’de  Korona Virüsü salgını  hayatı olumsuz  yönde etkilerken ; Adana’nın Ceyhan  İlçesine bağlı BOTAŞ Petrol ve Doğal Gaz Boru Hattı İşletmeciliği A.Ş’ye bağlı çeşitli taşeron firmalarda   yıllarca çalışan işçilerden bazıları ise Botaş yönetimi   tarafından hiçbir sosyal  hakları verilmeden işten çıkartılıyor. İş kanununa göre yasal işten çıkartılma sürecinin bile hiçe sayıldığı  BOTAŞ. A.Ş’de  yaşanan işçi kıyımına ilişkin  tepkiler ise giderek büyüyor.

 “İŞ   HAKLARI VE KANUNU HİÇE SAYILIYOR”

Botaş ‘a  bağlı Deniz İşletmeleri Müdürlüğü Romörk hizmetlerinde yaklaşık  olarak 23 yıldır   çalışan Tamer Şahin, işten çıkartılan işçilerin durumu ve  yaşanan işçi kıyımı konusunda açıklamalarda bulundu.  Deniz İşletmeleri Müdürlüğü Römork hizmetlerinde tam bir işçi  kıyımı  yaşandığını iddia eden Tamer Şahin, işçi kanunu  ve haklarının BOTAŞ’ta hiçe sayıldığını söyledi. Tamer Şahin, “ Bizler BOTAŞ A.Ş ‘ye bağlı bazı  taşeron firmalarda  çalışan Faruk Seyhan, Ali Ceylan, Mustafa Ceylan , Ömer Atmaca, Mehmet Çil, Erdeniz Tufan  isimli  işçileriz. BOTAŞ’a bağlı  taşeron firmalarda çalışmaktayız. Ancak, son dönemde  hiçbir  açıklama  yapılmadan işinden , ekmeğinden olan işçileriz. Bu süreci anlatmak gerekir ise  ; BOTAŞ,  kendi bünyesinde firmalara iş verirken teminat alıyor. Ancak, iş yapan ve süresi biten firma ise işi bitince  başka bir iş yapan firmaya çalışanları devir ediyor. Yıllarca bizler bu şekilde çalıştırıldık. Ancak, 31 Ocak 2020   tarihinde iş yapan bağlı bulunduğumuz  taşeron firmanın çalışma süresi sona erdi. Bizler  ise  ;  daha önceki dönemde hiçbir açıklama   yapılmadan iş akdimizin sona erdiğini  arkadaşlarımızdan öğrendik. Bizler, çalıştığımız firma yetkilileriyle görüştüğümüzde ise ,” Biz bilmeyiz. Botaş yetkilileri daha iyi bilir” şeklinde bir ifade ile   karşılaştık. BOTAŞ yetkilileri ile görüştüğümüzde ise  “ çalıştığınız firmanın  yetkilileri ile görüşünüz. Çalışma süreniz  sona erdi. “ dediler. Bizler ise  yaşadığımız haksız durumu TBMM’ ye giderek  AK Parti Adana Milletvekilleri Ömer Çelik,ve Tamer Dağlı,  Hatay Milletvekili Bayram Türkoğlu,MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı ile görüştük. Ancak,  şu ana kadar hiçbir netice alamadık.Bu  nedenle çok mağdur durumdayız. “ dedi.

“HİÇ BİR AÇIKLAMA YAPILMADAN İŞ AKTİMİZİN SONA ERDİĞİ TARAFIMIZA İLETİLİYOR”

 Şahsının emekli olmaya üç yıl bir süresi olduğunu ifade eden Tamer Şahin, “Şahsım olarak bir  başka üzülerek öğrendiğim bir şok ise   çalıştığım iş kolundaki  birimde  hiçbir çalışanın kıdem  tazminatı hakkını alamamasıdır. Burada yıllardır çalıştığımız iş yerinde  hiçbir mazeret  gösterilmeden ;  her hangi bir açıklama  yapmadan işinden oluyoruz. Resmen işçi yaşanıyor. Bu noktada  arabulucu ile uzlaşmaya çalışmak istediler. Adana’da ve Ceyhan’da  bulunan tüm ilgili  yetkililerden ise tek bir isteğimiz  var. Kıdem tazminatı  başta olmak üzere diğer  sosyal haklarımın şahsım ve işten çıkartılan arkadaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesidir. Ancak , netice alınmadı.Bir başka sıkıntı ise Ceyhan’da ve bölgemizde işsizlik hat safhada iken korona virüsü salgını nedeniyle zor günler geçirdiğimiz şu günlerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın , “ Hiçbir iş yeri işçi çıkartmayacak,” açıklamasına rağmen işten çıkartılmaların yaşanması akıl işi değildir. Ayrıca  çalıştığımız  firmanın ülkenin dört bir yanında işçi almasıdır.  Bu nedenle İlgili  yasal haklarımızı kullanarak  gereğinin yapılmasını arz ederiz.” Diye konuştu. BOTAŞ A.Ş’ye bağlı ilgili taşeron firmalarının yetkililerinin ve BOTAŞ yetkililerinin  bu konuda nasıl bir açıklama yapacağı ise merak konusu. 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor