BÖYLE OLMAMALIYDI!

Bölge Gazetesi yıllar önce “Çukobirlik kapanmasın işsizlere iş bulunsun” kampanyası başlatmıştı ama tehlikenin farkına varan olmamıştı.

Sözcü Gazetesi, BÖLGE’nin yıllar önce gündeme getirdiği, konuyu dünkü sayısında “Böyle mi olacaktı?” başlığıyla manşeten verdi..

Çukurova ilavesinde Ceyhun ÖZGÖNÜL imzasıyla verilen haberde Çukurova Bölgesi’nde pamuk ekiminin bitme noktasına geldiği, tesislerin hepsinin çürüme noktasında olduğu belirtildi.

Evet..  Böyle olmamalıydı.. O gün Çukobirlik’in kapısına kilit vurduranlar, makinaları Pakistan’a satanlar, arsaları teker teker elden çıkaranlar karşısında bir suskunluk vardı. Yıllar önce başlattığımız kampanyaya destek vermeyenlerin, bugün “Böyle mi olmalıydı?” başlığıyla konuyu gündeme getirmesi BÖLGE’nin Adana için ne kadar değerli olduğunu bir kez daha kanıtladı.

(ÖZEL HABER)- Gazeteniz BÖLGE yıllar önce, Adana’da iki eski bakanın katıldığı Ekonomi Kurultayı, ünlü sinema sanatçısı ve yapımcılarının katıldığı “Altın Koza Film festivali yeniden başlatılsın” ve “Çukobirlik yeniden üretime açılsın, işsizlere iş bulunsun, ekonomi canlansın” başlığıyla kampanyalar başlatmıştı…

Adana ekonomik ve kültürel etkinlikler açısından hızla geriye doğru giderken, BÖLGE tehlikenin farkına varmış, yetkilileri çeşitli etkinliklerle uyarmıştı..

Ancak, bütün çabalara rağmen, Çukobirlik’in yeniden üretime açılması, ekonominin yeniden canlanması yönündeki kampanyalar hükümet ve Adanalı işadamlarınca yeterli destek görmemi, Altın Koza Film Festivali’nin gerçekleşmesinde katkıda bulunmuştu.

Türkiye’nin en tanınmış film yapımcıları ile sinema oyuncularını tüm masrafları BÖLGE Gazetesi tarafından karşılanan bu etkinlik başarıyla sonuçlanmış ve Adana Altın Koza’ya yeniden kavuşturulmuştu.

SÖZCÜ GÜNDEME GETİRDİ

Sözcü Gazetesi’nin dünkü Çukurova ekinde Ceyhun Özgönül imzasıyla Çukobirlik ile ilgili bir haber yayımlandı..

 “Böyle mi olacaktı?” başlığıyla verilen haberde, Çukobirlik tesislerinin çürümeye yüz tuttuğu, pamuk üretiminin bitme noktasına geldiği belirtiliyordu..

Evet..  Böyle olmamalıydı.. O gün Çukobirlik’in kapısına kilit vurduranlar, makinaları Pakistan’a satanlar, arsaları teker teker elden çıkaranlar karşısında bir suskunluk vardı.

Yıllar önce başlattığımız kampanyaya destek vermeyenlerin, bugün “Böyle mi olmalıydı?” başlığıyla konuyu gündeme getirmesi BÖLGE’nin Adana için ne kadar değerli olduğunu bir kez daha kanıtladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor