Boyvadaoğlu: Çocuklar Millet’in geleceğidir

ADANA (BÖLGE)-İYİ Parti Adana İl Başkan’ı Göktürk Boyvadaoğlu, 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Boyvadaoğlu,  “23 Nisan 1920 Türk Milleti’nin iradesini temsil eden, 1. Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarihtir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1924’de, 23 Nisan günü’nün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra, 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. Ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında çocuk bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. 1979 yılında yine ilk olarak 6 Ülke’nin katılımı ile uluslar arası boyuta taşıdığımız bu milli bayramımıza, bugün 40’ın üzerinde Ülkelerden gelen ve Türk çocuklarının misafiri olan yabancı ülke çocukları da katılmaktadır. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı  bütün dünya çocukları ile paylaşan ilk  ve tek ülke bizim ülkemizdir, Türkiye’mizdir…

Milletimizin gönlünde, bağımsızlığımızın sarsılmaz iradesi olarak en önemli yer işgal eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl Yurdumuzda ve Yurt dışındaki temsilciliklerimizde, bütün kurumlarımızda, okullarımızda ve her ev’de çeşitli etkinliklerle büyük bir coşku ile kutlanarak, milli birliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmektedir.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün düşüncesinde “ çocuklar millet’in geleceğidir” ifadesi, Atatürk’ün çocuklara duyduğu sarsılmaz güvenin eseridir. Bundan dolayı, Milli Bayramımız olan 23 Nisan, çocuklara armağan edilmiştir. Bu duygu ve düşünce ile Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz Şehit ve Gazilerimizi minnetle anıyor, geleceğimiz olan çocuklarımızın 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor