BOYVADAOĞLU: CUMHURİYET GENÇLERİMİZİN OMUZLARINDA YÜKSELECEKTİR

ADANA (BÖLGE)-İYİ Parti Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. Yılı münasebeti ile yayınladığı kutlama mesajında şunları söyledi:

“ Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ‘ Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ sözü ulusumuzun çizgisidir. Bu çizgi hedefimizdir.

İstiklal ve özgürlüğümüzün sembolü olan Cumhuriyetimizin bugün 96.yılı kutlanmakta. Bu güzel günü gururla millet olarak kutluyoruz. Cumhuriyet, bu ülkede bizi biz yapan, her türlü değerlerin bütünüdür. Cumhuriyet, egemenliğin kaynağını millet olarak çağdaşlaşmanın, gelişmenin, ilerlemenin ve kucaklaşmanın sembolüdür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk silah arkadaşları ile birlikte tarihte eşine ender rastlanacak bir mücadele vererek yurdu işgalcilerden kurtardı. Ve bu toprakları bizlere armağan etti. 29 Ekim 1923 ‘te ilan ettikleri Cumhuriyet, bugün de aynı ideallere sahip, yeni nesillerin omzunda yükselmeye devam edecektir.

TARİH’E ŞANLI BİR DESTAN YAZDIK

Ulu önderimiz ‘ Gençler, Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve yüceltecek sizlersiniz’ sözü Atatürk’ün gençliğe ne denli önem verdiğini göstermektedir. Bu nedenle Cumhuriyetimizi, çağın gerekleri karşısında sürekli yenileyip geliştirmek ve evrensel demokrasinin vazgeçilmeyecek hedeflerin başında gelmesini sağlamak önceliğimiz olmalıdır. Atatürk’ün bir ideal olarak ortaya koyduğu ülkemizin gelişme ve kalkınmasında önemli bir ışık olmuş ‘ Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak’ hedefi Cumhuriyetimizin 96. Yılında, milletimizin ortak iradesine dönüşmüştür. Milletimiz nasıl ki milli mücadelenin en zor şartlarında dahi özgürlük ve bağımsızlığından feragat etmemiş ve tarihe şanlı destan olarak geçen bir var olma şuuru ortaya koymuşsa, zaman zaman yaşadığımız sıkıntılı dönemleri de hep aynı şuurun soluğu ile aşmasını bilmiştir. Şuna bütün kalbimle inanıyorum ki, birliğimizi, beraberliğimizi koruduğumuz sürece bu Ülke’nin yüksek menfaatlerini, bu milletin mutluluk ve huzurunu,her türlü günlük siyasi çıkar hesaplarının üstünde görmeyi başarabildiğimiz sürece, ortak değerlerimizi bile bu ayrışma, kutuplaşma ve çatışma vesilesi yapmaya çalışan çevrelere pirim vermeden, milli ve manevi değerlerimiz etrafında kenetlendiğimiz sürece çok daha büyük işler başaracağız. Üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir engel kalmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin ilanının 96. Yılında büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor