BU ÇIĞLIK HEPİMİZİN

Hekimler dün 5 dakikalığına iş bırakma eylemi yaptı ve sağlıkta karşılaştıkları şiddet olaylarına karşı hep birlikte Adana Şehir Hastanesi önünden ses yükseltti. Burada bir konuşma yapan Uzm.Dr.Funda Arıcıoğlu, “Meslektaşlarımız odalara hapsedildi, darp edildi, boğazları sıkıldı, burunları kırıldı, yerlerde sürüklendi, bıçakla kovalandı. Artık bunların olmaması için sağlıkta şiddete caydırıcı önlemler istiyoruz” dedi.

HABER: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Hekimler sağlıkçılara yapılan şiddet, hakaret ve tehditlere karşı ses yükseltmek için bir araya geldi. 5 dakikalığına iş bırakma eylemi gerçekleştirerek Adana Şehir Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. Tüm hekimler adına açıklamayı Uzm. Dr. Funda Arıcıoğlu yaptı. Uzm. Dr. Arıcıoğlu, “Yeni Ekremler, Ersinler, Kamiller olmasın diye sağlıkçılara şiddete caydırıcı önlemler istiyoruz. Canımızı korumak için istiyoruz” dedi.

Uzm. Dr. Funda Arıcıoğlu, “Meslek hayatının baharındaki gencecik meslektaşlarımızın, tecrübesi ve birikimi ile önümüzü açan kıdemli meslektaşlarımız görevini hakkı ile yapmaya çalışırken korunamadı. Meslektaşlarımız odalara hapsedildi, darp edildi, boğazları sıkıldı, burunları kırıldı, yerlerde sürüklendi, bıçakla kovalandı” sözlerini kullanarak içinde bulundukları durumu açık bir şekilde gözler önüne serdi.

İSTEKLERİNİ DİLE GETİRDİLER

Uzm. Dr. Arıcıoğlu, hem hekimler hem hekimlik mesleğinin yine ve yeniden bir darbe daha aldığını dile getirdi. “Hep birlikte soruyoruz. Bu şiddet neden? Bu kadar zor mu önlem almak, hekimini, çalışanını korumak? Bir kez daha uyarmak için, verilen sözleri hatırlatmak için, her şey güllük gülistanlık değil demek için iş bırakıyoruz” diyen Uzm. Dr. Arıcıoğlu, “Şiddetin diğer iş kollarına göre sağlık alanında 16 kat fazla olduğu tescillenmiştir ve günde 80 tane beyaz kod verildiği biliniyor. Günümüzün yarısının geçtiği ve çalışma hayatımız boyunca %95 şiddete uğrama ihtimalimiz olan sağlık kuruluşlarında; başında etkili ve güvenlik görevlisi olan x-ray cihazlarının bulundurulmasını, polikliniklere ve acil servislere panik butonlarının yerleştirilmesini, şiddet suçu işleyenlerin güvenlik eşliğinde muayene edilmesini, her polikliniğe bir sekreter verilmesini, caydırıcı etkin yasaların acilen çıkarılmasını talep ediyoruz. Yeni Ekremler, Ersinler, Kamiller olmasın diye önlem istiyoruz. Canımızı korumak için istiyoruz…” dedi.

“YILDIK ARTIK!”

Artık bu durumdan yıldıklarını dile getiren Uzm. Dr. Arıcıoğlu, en çok da baskıcı ve bunaltıcı hasta yüküne sebep olan kontrolsüz MHRS randevu sürelerinden yıldıklarının altını çizdi.

“Yıldık araya sıkıştırılmış ek randevulardan, bitmek bilmez sekretarya angaryasından, hukuksuz geçici görevlendirmelerden, nefes aldırmayan yönetim taleplerinden, kamuda can çekişen hekimliğin serbest icrasının kısıtlanmak istenmesinden…” diyen Arıcıoğlu, hastaya hak ettiği ama talep edemediği süreyi ayıramamaktan, iyi koşullarda hekimlik yapamamaktan dolayı tükendiklerini de sözlerine ekledi.

“Siz ne yaparsanız yapın biz hekimiz hep birlikteyiz” mesajı veren Uzm. Dr. Arıcıoğlu, sağlıkçılar olarak her zaman birlikte olacaklarının mesajını verdi.

UZM. DR. ARICIOĞLU HER YERDE OLDUKLARININ AMA SESLERİNİ BİR TÜRLÜ DUYURAMADIKLARININ MESAJINI VERDİ

Uzm. Dr. Arıcıoğlu, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

Biz acil hekimleriyiz, biz aile hekimleriyiz, biz diş hekimleriyiz, biz öğrenci hekimleriz, biz asistan hekimleriz, biz uzman hekimleriz, biz öğretim üyesi hekimleriz; biz acildeyiz, poliklinikteyiz, klinikteyiz, laboratuvardayız, yoğun bakımdayız, ASM’deyiz, ADSM’deyiz, 112’deyiz, İSM/TSM’deyiz hastanedeyiz, üniversitelerdeyiz, amfilerdeyiz. Bu çığlık hepimizin, hekimliğin, hekimlerin! Acı çeken sağlık işinin, sağlıklı olmak isteyen hastanın.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor