‘BU DÜZENİN DEĞİŞMESİ LAZIM’

ADANA (BÖLGE)-Adana Sol Parti İl Örgütü Park house’ta üyeleriyle bir araya geldi ve seçim startını verdi.

Toplantının açılışını Sol Parti İl Başkanı Halil İbrahim Kayar yaptı. konuşmasını yaparken önemli açıklamalarda bulundu.

Kayar yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Burada bir araya gelerek seçim startını vermiş bulunmaktayız. Bu seçim Türkiye için sıradan bir seçim olmayacak, bu bir referandum! Ya Taliban gibi bir ülke olacağız ya da demokrasi ülkesi olacağız. Vatandaşlarımız demokrasi, insan hakları, adalet, hukuktan yana olmaları lazım ki bu düzeni bozmamız için elimizde fırsatımız olsun. Bu mücadeleyi en yukarıya taşımak için var gücümüzle taşımamız lazım bu yüzden çok çalışacağız. Bizi destekleyen insanlarla birlikte, parti üyelerimizle adım adım tüm sokak, mahalleleri ev ev dolaşmak zorundayız. Bu seçim ülkemiz için dönüm noktası olacaktır. Bu seçimi, virajı Taliban rejimine, karanlığa döndürmemek için başta gençlere ve aynı zamanda tüm vatandaşlarımıza önemli görevler düşüyor.” diye konuştu.

PM üyesi Gizem Kürekçi de seçimde izlenecek yol haritasından bahsetti.

Kürekçi, “Sol Parti’nin ilerlemiş olduğu çizgisinin emekçilerimizin, kadınlarımızın, gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceği ve en önemlisi ülkemiz için hayati bir önem taşıyor. Bizler seçi için ilk olarak “Yeter, Gönderelim” diyerek Ocak ayındaki kongremizde yola çıkmıştık. Bugüne dek pek çok noktada halk buluşmalarında yan yana geldik, sözümüzü söyledik, gücümüzü gösterdik.

22 Nisan’da depremin en çok etkilenen illerinden olan Hatay’da bir halk buluşması gerçekleştireceğiz. Depremin yaralarını sarmak, haklarımıza sahip çıkmak, omuz omuza yeniden ayağa kalkmak için ilk günden bugüne dayanışma içinde büyüyerek devam ediyoruz. Birçok ilimizde esnafla, çocuklarla kadınlarla, üreticilerle mahalle mahalle, köy köy gezerek onlarla bir araya gelerek  dayanaraşarak güçlenmeye devam ediyoruz.

Hatay’ın taleplerini haykırmak ve yeniden kuruluş iradesini göstermek için 22 Nisan’da buluşacağız. Herkesi Hatay’daki halk yürüyüşüne omuz vermeye çağırıyoruz.” diyerek son sözlerini söyleyen Gizem Kürekçi vatandaşlara bir çağrıda bulundu;

“Bugün burada seçim kampanyamızın ilk adımını atmak için toplandık. Sol Parti Adana il örgütü olarak önümüzdeki 41 günü tüm kentte sokak sokak, meydan meydan halkın sözünü örgütleyeceğiz, buradayız diyeceğiz. Referandum niteliğindeki bu seçimlerde Taliban rejimine son verelim, şer ittifakını tarihin çöplüğüne yollayalım. Eşit, özgür ve laik bir ülkeyi birlikte kurmak için ise milletvekili seçimlerinde Sol Parti’ye “evet” diyelim. Felaket iktidarını gönderelim, SOL’da örgütlenelim!” dedi.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor