BU TAKIM AVRUPA’YA GİDECEK

Adana Demirspor, Avrupa hedefine ulaşmak için önünde 5 önemli maçı bulunuyor. Bunlar sırasıyla, Fatih Karagümrük, Beşiktaş, İstanbulspor, Medipol Başakşehir ve Ankaragücü maçları. Mavi-Lacivertli futbolcuların hepsi bu yıl mutlaka Avrupa’ya gideceklerine olan inançlarının tam olduklarını söylediler.

 

Geçen sezon Süper Lig’e yükselen ve oynadığı futbolla tüm futbolseverlerin beğenisini kazanan Adana Demirspor, bu sezon Avrupa’ya gitmeyi kafasına koydu. Süper Lig’de üst üste 5.galibiyetini alan Mavi-Lacivertliler, puanını 60’a yükselterek üçüncü sıradaki Beşiktaş’ı takibini sürdürdü. Gelecek hafta deplasmanda Fatih Karagümrük ile karşılaşacak olan Adana Demirspor, ligin 35.haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Beşiktaş’ı konuk edecek.

AVRUPA İÇİN 2 YOL VAR

Bu sezon Süper Lig’de ilk 3 sırada yer alan ve Türkiye Kupası’nı kazanan takım Avrupa’ya gidecek. Adana Demirspor son 5 haftaya girilirken, maç fazlası ile 68 puanla 3.sırada yer alan Beşiktaş’ın gerisinde 4.sırada yer alıyor. Mavi-Lacivertli takımın Avrupa kupalarına katılabilmesi için iki yol var. Adana Demirspor, Beşiktaş’ı geçip ligi 3.sırada bitirmesi durumunda Avrupa’ya gidecek, ligi dördüncü sırada bitirir ise Türkiye Kupası’nı Fenerbahçe’nin kazanmasını bekleyecek. Fenerbahçe, Türkiye Kupası’nı kazanır ise Adana Demirspor Avrupa’ya gidecek.

‘DOĞRU NOKTALARA GİDİYORUZ’

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella Alanyaspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, teknik ve taktik anlamda ilk yarı istenilen futbolu sergileyemediklerini belirterek şunları söyledi: “Ritm olmayınca maalesef gerilebiliyorsunuz ve biz ilk yarı gerçekten fazla gerildik. Kendi potansiyelimizin dışında oynamak zorunda kaldık. İkinci yarıda kafamız biraz daha net olud ve galibiyeti getiren golleri atarak maçı galibiyetle kapattık. Gurur duyuyorum futbolcu grubumla. Oynayanlar, oynamayanlar, dışarıda kalanlar hep beraber burada bir mücadele veriyorlar ve gerçekten beni gururlandırdılar. Özellikle taraftarlarımızla da gurur duyuyorum. Çünük tesislerden itibaren bizi desteklemeye başladılar ama maçın son saniyesine kadar arkamızda durdular. Kulübümüz için de çok gurur duuyyorum, çünkü gerçekten doğru noktalara gidiyoruz hep beraber.”

‘AVRUPA İDDİAMIZI DEVAM ETTİRİYORUZ’

Corendon Alanyaspor karşısında gösterdiği performans ve attığı 2 gol ve bir asistle maçın yıldızı olan Belhanda “Bence karşılaşmanın en güzel golümüz dördüncü gol oldu. Çünkü bu golle maçı kopardık. Daha önce burada rakiplerimize beş gol ve altı gol atmıştık. Gollü maçlarımıza devam ediyoruz. Bugün güçlü bir takıma karşı mücadele edeceğimizi biliyorduk. İlerde rakibe bastığımız zaman geride boşluklar bıraktık. Kalemizde iki gol gordük, ancak dört gol atarak kazanmak daha önemli. Gollerimi attım, ancak taraftarlarımızı mutlu etmek daha önemliydi. Galip geldik ve Avrupa iddiamızı devam ettiriyoruz” diye konuştu. (HABER: CANSU ERSOY)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor