“Buğday üreticisi gözyaşıyla bayrama girmesin”

(HABER MERKEZİ)-Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, buğday üreticilerinin acıyla ve gözyaşlarıyla Kurban Bayramı’na girdiğini anlatan Barut, 9 lira 25 kuruş olarak açıklanan buğday alım fiyatlarının 15 lira olarak revize edilmesini istedi. Bayramların mutluluk, dayanışma ve paylaşma anlamlarına işaret eden Barut, “Gelin bayram öncesi buğday üreticilerinin yüzünü güldürelim, bayram sevincini katlayalım” dedi.
“FİLELER BOŞ, OCAKTA TENCERE KAYNAMIYOR”
Tarımsal üretimde mazottan gübreye, tohumdan zirai ilaca maliyetlerin sürekli katlanarak artarken ürünlerin para etmediğini bildiren Ayhan Barut, “Yaklaşan Kurban Bayramı’nı halkımız derin sorunlarla karşılıyor. AKP iktidarı halkı açlığa, yoksulluğa, sefalete ve işsizliğe mahkum etti, çiftçiyi ve üretimi bitirdi. Vatandaşlarımızın pazar fileleri boş, tencereleri kaynamıyor, çiftçinin ocağı söndü. Bir kilo buğday 9 lirayken, bir ekmek 10 lira oldu. Bu düzen böyle devam edemez” diye konuştu.
“BAYRAM OLSUN”
Türkiye’de 2021 yılında 7 lira olan mazot fiyatının son olarak 43 liraya ulaştığını ifade eden Ayhan Barut, şunları kaydetti:
“Bu acı tabloya rağmen geçen yıl buğday fiyatı 8 lira 25 kuruş, arpa fiyatı da 7 lira olarak açıklanmıştı. İğneden ipliğe tüm maliyetlerin katlanarak arttığı bu ortamda bu sene de buğdaya 1 liralık artışla 9 lira 25 kuruş, arpaya 25 kuruşluk artışla 7 lira 25 kuruş fiyat açıkladılar. Bu karar çiftçinin ölüm fermanı diye ortalığı inlettik, ama bir türlü bu feryadı duymuyorlar. Cuma günü saat 15.00’da Tekirdağ Hayrabolu’da Trakya Buğday Mitingi düzenleyeceğiz, çiftçimiz için çözüm isteyeceğiz. Önümüz bayram, bayramlar mutlulukların çoğaldığı ve paylaşıldığı günlerdir. Gözyaşı ve acıyla bayramı karşılamaya çalışan buğday üreticisinin sesi duyulsun. Bu ses duyulsun ki, tam olarak bayram olsun. Bayram sevincimizin katlanması ve üreticinin yüzününün gülmesi için hemen buğday fiyatı 15 lira olarak revize edilsin. “

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor