Bulut: Devlet yardım elini uzatmalı
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana’da yoğun yağışlarla birlikte vatandaşların ve üreticilerin yaşadığı mağduriyeti Meclis gündemine taşıdı. Bulut, “Mağdur olan vatandaşlarımızın ve üreticilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda Devlet yardım elini uzatmalı gereğini yapmalıdır” dedi.
ANKARA (BÖLGE)-CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, son yıllardaki en yüksek yağış miktarını alan Adana’da yaşanan mağduriyet sonrası, devletin yaraları sarmasını istedi. TBMM Başkanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Bulut, Adana’nın 4 merkez ilçesi Çukurova, Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam’da metrekareye yaklaşık 250 kilogram yağmurun düştüğünü, cadde ve sokakların göle döndüğünü, araçlar su içinde kaldığını, bazı ev ve iş yerlerinin bodrum katlarını su bastığını kaydetti.
VATANDAŞ VE ÜRETİCİ MAĞDUR OLDU
Evlerinde mahsur kalanların, botlarla kurtarıldığını kaydeden Bulut, yoğun yağış ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verilirken, şiddetli yağmur nedeniyle binlerce dönüm tarım arazisinin de sular altında kaldığını bildirdi. Adana’da narenciye bahçeleri, soğan ve buğday tarlalarının büyük hasar gördüğünü söyleyen Bulut, çiftçilerin yoğun yağış nedeniyle tarlalarına giremediğini, hasarın boyutlarının henüz bilinmediğini kaydetti.
DEVLET YARDIM ELİNİ UZATMALI
Bulut, “Son yıllarda mazot, gübre, ilaç, tohumluk, makine gibi tarım girdilerinin fiyatlarındaki büyük artış nedeniyle zor durumda olan, borçlarını dahi ödeyemeyen üretici, yağmur nedeniyle bir kez daha perişan olmuştur. Zorluk içerisinde üretmeye çalışan çiftçilerimizin sıkıntıları bir kat daha artmıştır. Mağdur olan vatandaşlarımızın ve üreticilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda gereği yapılmalıdır. Devlet bir an önce mağdur vatandaşlarımıza ve üreticimize yardım elini uzatmalıdır” dedi.
VATANDAŞIN MAĞDURİYETİ GİDERİLECEK Mİ?
CHP’li Bulut, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:
-Sağanak yağış sonrası zarar tespit çalışması yapılmış mıdır?
-Kaç vatandaş ve üretici su baskını nedeniyle mağdur olmuştur?
-Yağış nedeniyle zarar gören vatandaşların, ekili-dikili alanları su altında kalan üreticilerin zararları karşılanacak mıdır?
BORÇLAR ERTELENECEK Mİ?
-Mağdur olan çiftçilerimizin borçlarının ertelenmesi yönünde iktidarınızın bir çalışması var mıdır/ olacak mıdır?
-Sel felaketinin ardından bölgenin ‘Doğal Afet Bölgesi’ ilan edilmesine yönelik bir çalışma var mıdır?